eur:
392.93
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Európa és 100 millió forint a tét a kupadöntőben

Az Újpest a jubileumi 10., míg a Puskás Akadémia a első diadalára készül a labdarúgó Magyar Kupa szerdai fináléjában, amelyet este 8 órától a Groupama Arénában rendeznek.

Abban mindkét vezetőedző egyetértett, hogy a két csapat három bajnoki találkozójából, amelyek mindegyikét a felcsútiak nyerték, nem szabad kiindulni, mert egy kupadöntő teljesen más jellegű összecsapás.

"A csapat sokat tett, hogy a fináléban játsszon. A Kisvárda, a Zalaegerszeg, a Diósgyőr és a Debrecen búcsúztatásával megérdemelten szerepelhetünk a döntőben" - jelentette ki Pintér Attila, a Puskás Akadémia trénere, aki szakemberként ötödik döntőjére készü, és korábban már kétszer emelhette magasba a serleget, egyszer a Sopron, egyszer a Ferencváros edzőjeként.

A korábbi szövetségi kapitány szerint azért más a kupadöntő, mint a bajnoki meccsek, mert ebben az esetben nincs javítási lehetőség. Hozzátette, motivációnak nincsenek híján a játékosai, mivel a klub történetének legnagyobb sikerét érhetik el, éppen ezért, ahogy fogalmazott, nem játszadozni akarnak, hanem nyerni.

A fővárosiak szerb trénere, Nebojsa Vignjevic azt emelte ki, hogy a kupadöntő a kedvenc meccse éppen azért, mert nincs második lehetőség, vagy győz, vagy veszít egy csapat. Hozzátette, neki már mindkettőben volt része Újpesten, mivel 2014-ben elhódították a trófeát, két évvel később viszont alulmaradtak a fináléban.

"Ebben a szezonban háromszor vertek meg minket ugyanazzal a taktikával. Vártak és védekeztek, majd kihasználták az egyéni hibáinkat" - idézte fel a mostani rivális ellen elvesztett három bajnoki mérkőzést Vignjevic, aki szerint ennek ellenére félelem nélkül fog futballozni az együttese. Kifejtette, már csak azért is más találkozóra számít, mert ezúttal az ellenfélnek nem lehet elég az egy pont, mint a bajnokságban, azaz gólra törőbb játékra számít a Puskás Akadémiától, mert csak úgy győzhet.

A szakember azt is felidézte, hogy a nyolcaddöntő előtt azt mondta, ha a Pakson túljut a csapata, akkor megnyerik a kupát, s most abban bízik, hogy valósággá válik akkori kijelentése.

„Két azonos képességű csapat találkozik majd a döntőben.

Úgy gondolom, az fogja eldönteni az összecsapást, hogy melyik csapat tudja megvalósítani a saját játékát, ki az, aki kevesebbet hibázik majd, és persze kulcsfontosságú lesz a helyzetkihasználás – vélte Hegedüs Lajos, a Puskás kapusa

Az Újpest csatára Novothny Soma csak a győzelemre gondol.

„Első kupadöntőmre készülök, szeretnék százszázalékos maradni. Nagy dolog lenne a történelmi, tizedik sikerét megszerezni a klubnak, ezt a szurkolók támogatásából is érzem, hiszen folyamatosan kapjuk az üzeneteket, érezzük a támogatást, a győzelmen kívül nem is gondolhatunk másra, így a bajnokságban elszenvedett három vereségre sem” – mondta a támadó. A bajnokságban 16 gólos Novothny Soma szerint a jubileumi 10. MK-diadal plusz motivációt jelent számukra.

A Magyar Kupa győztes csapata az Európa Liga-induláson túl 100 millió forinttal gazdagodik, míg a vesztes valamivel több mint 20 milliót kap. A meccsre délelőttig több mint 8000 jegy kelt el, ebből nagyjából 5000 Újpesten.

A labdarúgó Magyar Kupa a magyar bajnokság után a második legrangosabb hazai versenysorozat, melynek a győztese indulhat az Európa-liga első selejtezőkörében. Kupadöntőre 1910-ben került sor először, összesen pedig 77 alkalommal rendezték meg.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×