eur:
394.28
usd:
370.46
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Meglepetés a belgák keretében

Roberto Martínez szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a belga labdarúgó-válogatott 28 fős bő világbajnoki keretét, amelyből kihagyta Radja Nainggolant.

A spanyol szakvezető taktikai okokkal magyarázta az AS Roma középpályásának kihagyását, mert szerinte a nemzeti együttes támadóbb szellemben futballozik, mint a Bajnokok Ligája elődöntőjéig menetelő Farkasok.

Martinez arról is beszámolt, hogy vasárnap Rómában őszinte beszélgetést folytatott a 29 éves játékossal, amikor közölte vele a döntését.

"Nem hiszem, hogy Radja az a futballista, akit epizódszerepre is lehet használni" - mondta Martínez arra utalva, hogy a belga válogatottban nagy valószínűséggel - taktikai okok miatt - nem lenne kezdő.

Nainggolan négy éve is kimaradt a belgák világbajnoki keretéből, ugyanakkor a 2016-os Európa-bajnokságon kulcsszerepet kapott a negyeddöntőig jutott együttesben.

A belgák Panamával, Tunéziával és Angliával találkoznak a G csoportban a június 14-én rajtoló, oroszországi vb-n. A jelenleg 28 fős keretet, június 4-éig kell 23 játékosra redukálnia Martíneznek.

A 28 fős bő keret:

kapusok: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (FC Liverpool), Matz Sels (RSC Anderlecht)

védők: Toby Alberweild (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Celtic Glasgow), Laurent Ciman (Los Angeles FC), Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Thomas Vermaelen (FC Barcelona), Christian Kabasele (Warford), Jordan Lukaku (SS Lazio), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)

középpályások: Yannick Carrasco (Dalian Yfang), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Kevin De Bruyne (Chelsea), Mousa Dembélé (Tottenham Hotspur), Dries Mertens (SSC Napoli), Youri Tielemans (AS Monaco), Axel Witsel (Tianjin Quanjian), Leander Dendoncker (RSC Anderlecht), Marouane Fellaini (Manchester United), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Adnan Januzaj (Real Sociedad)

támadók: Michy Batshuayi (Borussia Dortmund), Christian Benteke (Crystal Palace), Romelu Lukaku (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×