eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Madar Davidinfo@madardavid.hu+ waterpolo.hu

Kemény Dénes: sztárok nélkül nincs jövője a vízilabdának

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint az alapoknál kell kezdeni a sportág megújítását, a játékvezetőknek követni kellene a leírt szabályokat, és védeniük kellene a tehetséges pólósokat. Kemény Dénes a Budapesten rendezett világkonferencia után beszélt erről az InfoRádiónak.

Április végén Budapest adott otthont a "FINA World Water Polo Conference" elnevezésű konferenciának. Julio Maglione, a FINA elnöke és Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója nemzetközi sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az ülésen átbeszéltek minden olyan dolgot, felvetődött szabálymódosítást, amelyet az őszi kongresszuson a FINA elnöksége akár jóvá is hagyhat. Mint megfogalmazódott, a sportág olimpiai műsorán maradását nem érzik veszélyben, ugyanakkor

feltétlen szükséges néhány reform, ami elsősorban érthetőbbé teszi a pólót.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a FINA edzőbizottságának alelnöke legfontosabbnak az átláthatóságot nevezte.

"A játék átláthatósága egy néző számára akkor működne, hogyha a szabálytalanságokat egyértelműbben definiálnánk, és az számonkérhető lenne a játékoson és a játékvezetőn is.

Pillanatnyilag ez nem így van, túlzottan nagy a szubjektivitás, ami nagy hatással van a végeredményre" - mondta Kemény Dénes az InfoRádióban.

Azt is kifejtette, hogy a leírás elavult, a játékvezetők szokásjoggal élnek, és a játékhoz alkalmazható kritériumok szerint ítélik meg a szabálytalanságokat. Kemény Dénes kiemelte, hogy a vízilabda alapjait kellene rendbe rakni, azaz a fizikai kontaktus megítélését, utána lehet foglalkozni a szabálymódosításokban rejlő lehetőségekkel.

Ezenkívül még az is fontos – emelte ki –, hogy a játékosokat védjék a szabályok. "Ha szabályok védik a játékosokat, akkor lesznek olyanok, mint akik annak idején az én csapatomban voltak, akikből világsztárok lettek.

Manapság egy kötöttfogású szabályokkal birkózó vízilabdás egy Kásás Tamást le tud nullázni, akkor a vízilabdának nem lesz jövője, mert sztárok nélkül nem lesz jövő"

- tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×