eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Madrid, 2018. április 22.Lionel Messi, az FC Barcelona argentin csatára örül a Sevilla elleni góljának a labdarúgó spanyol Király Kupa döntőjében a madridi Wanda Metropolitano stadionban 2018. április 21-én. A Barcelona 5-0-ra győzött, és sorozatban negyedszer lett kupagyőztes. (MTI/EPA/Ballesteros)
Nyitókép: Ballesteros

Messi: 32, Real Madrid 18

A Deportivo La Coruña elleni 4-2-es győzelemmel a Barcelona bebiztosította bajnoki címét a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A katalánok továbbra is veretlenek a La Ligában, tovább javították a csúcsukat. Ernesto Valverde első, edzőként a klubnál töltött idényében duplázott, megnyerte a Király-kupát és a bajnokságot is.

A Barça vasárnap este Coutinho góljával szerzett vezetést, majd Lionel Messi kétgólosra növelte az előnyt. Akkor úgy tűnt, hogy mivel a döntetlen is elég a katalánoknak Galíciában, révbe értek. A Depor azonban nagyon küzdött, Lucas Perez góljával az első félidőben számített, majd Emre Çolak révén a 64. percben ki is egyenlített. Az utolsó tíz percben aztán Lionel Messi két újabb gólja eldöntötte a mérkőzést, és a bajnokságot is (2-4).

Az argentin szupersztár a barcelonai Sport munkatársának, David Salinasnak a számítása szerint a Newell’ Old Boys kölyökcsapatában való bemutatkozása óta az ezredik gólját éppen vasárnap, a Depor ellen szerezte. Neki és az ezúttal csak egy megtapsoltatásra beszálló, mindössze három-négy percet játszó Andrés Iniestának a bajnoki cím a harminckettedik klubsikere a Barcelonával. Messi a 2004–2005-ös idényben mutatkozott be az első csapatban, a mostani a tizennegyedik idénye, s a kilencedik bajnoki címe. Tizennégy év alatt 32 siker, ez 2,29-es évenkénti átlag.

A vasárnapi mesterhármasával ismét az európai aranycipő-verseny élére is ugró Messi bemutatkozása óta a Barcelona 32 fontos klubcímet szerzett, a Real Madrid csak tizennyolcat. Csak a hazai front két legfontosabb kiírását, a bajnokságot és a Király-kupát számolva, 2004 nyara óta a Barcelona tizenötöt, a Real Madrid hatot gyűjtött be. A legutóbbi tíz idényben a Barcelona hét bajnoki címet szerzett, négyszer duplázott, azaz bajnok és kupagyőztes is lett.

Az Opta stats összegyűjtött néhány érdekes adatot a katalánok 2017–2018-as bajnoki meneteléséről, amely még csak nem is ért véget, éppen a hét végén következik a Real Madrid elleni El Clásico. (Jordi Alba mondta a címnyerés után, hogy úgy lenne méltó, ha a Real Madrid játékosai díszsorfalat állnának nekik a Camp Nouban, ahogyan egyébként az szokás a bajnokcsapatok tiszteletére a La Ligában.)

A Barcelona vasárnap története huszonötödik bajnoki elsőségét szerezte, Spanyolországban csak a Real Madrid áll előtte a ranglistán, a maga 33 diadalával. Négy mérkőzéssel a zárás előtt bajnok lett a Barça, ilyenre még nem volt példa a La Liga 21. századi történetében. A csapat 26 győzelmet szerzett nyolc döntetlen mellett. A Barcelona 41 bajnoki mérkőzés óta veretlen, ez spanyol rekord. A mostani bajnokságban 34 veretlen mérkőzésnél tart, már nyolc napja megdöntötte a Real Sociedad 1979–1980-as csúcsát (32). Amennyiben veretlenül játssza végig Valverde csapata a hátralévő négy meccsét is, a spanyol liga történetének harmadik, de a Madrid FC 1932-elsősége óta az első veretlen bajnoka lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×