eur:
394.04
usd:
368.35
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Generációváltás a magyar úszósportban

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT).

A debreceni, 120. úszó országos bajnokság szerdai sajtótájékoztatóján - amelyen jelen volt Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó is - a MÚSZ első embere úgy fogalmazott: a testület megalakítását szeretnék "kőbe vésni", vagyis rögzíteni a szövetség szervezeti és működési szabályzatában, illetve az alapszabályban.

Emlékeztetett rá, hogy a magyar úszók 28 olimpiai aranyérmet szereztek, és jogos igény, hogy a példaképek támogassák a magyar úszósportot, részt vegyenek a mindennapi sportéletben. Az olimpiai bajnokok 90 százaléka már jelezte részvételét a testületben. A leendő testület tagjai akár önálló szakmai anyagok készítésével, illetve a szövetség dokumentumainak véleményezésével is segíthetik a jövőben a magyar úszósportot - mondta Wladár Sándor, aki stratégiai partnernek nevezte Debrecent, amely számos hazai és nemzetközi úszóverseny helyszíne volt az elmúlt években, s tavaly után idén is megrendezi az ob-t március 28. és 31. között.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az ob-t illetően elmondta: az úszásban zajlik a generációváltás, Debrecenben a régi nagy sztárok és a fiatalok is versenyeznek. A kapitány reményét fejezte ki, hogy teltházas, jó versenyekre számíthatnak a debreceni uszodában.

Papp László, Debrecen polgármestere örömét fejezte ki, hogy a város már hatodik alkalommal adhat otthont az úszó országos bajnokságnak, amelyet Széchy Tamás emlékére rendeznek. Bejelentette: jövőre tovább bővítik a városi sportuszodát. Míg tavaly az önkormányzat saját forrásból 726 millió forinttal támogatta a sportot, az idén már 890 milliót fordít erre a célra.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum igazgatója reményét fejezte ki, hogy 15-20 debreceni úszó is ott lehet az ob-n.

Koroknai András, a válogatott keret orvosa elmondta: hamarosan elkészül a szövetség sporttudományi, sportegészségügyi stratégiája. A részletek ismertetése nélkül közölte, hogy változtatnak a jelenlegi struktúrákon, lesznek rendszeres laborvizsgálatok az úszóknak, teljes diagnosztikai vizsgálatokat vezetnek be és mozgásterápiás szakemberek is figyelik majd az edzéseket.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×