eur:
389.52
usd:
361.78
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Taróczy Balázs: senki nem dönti meg Nadal teljesítményét

Taróczy Balázs: "senki nem dönti meg Nadal teljesítményét"

Tizedjére nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokságot Rafael Nadal. A spanyol játékos sikeréről Taróczy Balázs wimbledoni bajnok beszélt az InfoRádióban.

Taróczy Balázs elképesztő teljesítménynek nevezte Rafael Nadal tizedik győzelmét.

„Az ember nem is hiszi el, hogy ez az első versenyén levágott nadrágban és ingujjban játszó fiatalember ugyanaz.

Óriási teljesítmény, amit biztos, hogy soha senki nem fog megdönteni.”

Taróczy Balázs kiemelte, Nadal egész évben nagyszerűen játszott, meglepetésre az Ausztrál Openen is bejutott a döntőbe, a számára kedves Monte-Carló-i és barcelonai versenyen pedig szintén tizedszer nyert. A babonásságát ismerve ez előjele volt annak, hogy a legfontosabb, legnagyobb versenyt, a Roland Garrost is meg fogja nyerni – fogalmazott a wimbledoni bajnok teniszező.

„Ugyanazokat a játékosokat kellett itt is megvernie. Elképesztő, hogy mennyire sikerült megint felturbóznia magát. Szerintem gyorsabban játszik, mint régebben. Talán a védekezése nem annyira jó. Az adogatásai, különösen a döntőben nagyon jól sikerültek, sokkal nagyobb százalékban nyerte meg a pontokat, mint Wawrinka, ami váratlan és különleges teljesítmény. És a meccs színfoltja volt.”

Látható volt, hogy Stanislas Wawrinkából sokat kivett az előző mérkőzése, minden idők egyik legnagyobb csatája, Andy Murray ellen – mondta a wimbledoni bajnok teniszező.

„Amikor érezte, hogy Nadal nagyon jó, ment össze.”

Magyar szempontból annak ellenére eredményes volt a Roland Garros, hogy Babos Tímea az első fordulóban kiesett, hiszen Piros Zsombor a junioroknál párosban sikert aratott.

„Piros Zsombor gyönyörűen játszik,

láttam is az első mérkőzését. Nagyon tehetséges, rengetegen figyelik és gondolják azt, hogy a következő időszak egyik legnagyobb tehetsége, akiből nagy klasszis is lehet. Fizikailag sokat kell erősödnie, a technikai tudása nagyszerű, remek keze van, jó versenyző, az alapütések gyorsaságán kell javítania, de rengeteg ideje van még.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×