eur:
389.36
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nincs olyan ember, aki ilyen mélybe vetné magát - élesben tesztelik a műugrók a vb óriástornyát

Nincs olyan ember, aki ilyen mélybe vetné magát - élesben tesztelik a műugrók a vb óriástornyát

Két nappal a verseny előtt próbálják majd ki a sportolók a budapesti vizes-világbajnokság óriástornyát, az ugyanis csak pár nappal a verseny előtt lesz kész - mondta el a Borsnak Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője.

Borsa Miklós a lapnak beszámolt arról, hogy bár az alap már kész, a 34 méter magas torony építése a július 1-2-ig tartó Red Bull Air Race miatt szünetel.

Az építmény ugyanis zavarná a repülőgépek manőverezését, valamint a nézőket is a kilátásban.

Az építkezés a repülős verseny után, július 3-án folytatódik és várhatóan két hét alatt fejeződik be, így viszont nem igazán lesz idő a tesztelésre.

Két nappal a verseny előtt próbálják majd ki a sportolók.

A toronyugrókon kívül viszont más nem ugrik majd az építményről, ugyanis nincs olyan ember, aki 27 méterről a mélybe vetné magát

- fogalmazott a szervezőbizottság szóvivője.

Jelezte, hogy általában természetes vízben szokták a versenyeket tartani, és szikláról, vagy épületekről ugranak a versenyzők. Budapest ebből a szempontból is különleges lesz, hiszen egy 15 méter átmérőjű, 5,9 méter mélységű medencébe érkeznek majd a sportolók.

A műugrók testi épségére két mentőbúvár fog vigyázni, ugyanis igencsak veszélyes, amikor egy férfi 90 kilométer per órás sebességgel csapódik a medencébe.

A legnagyobb problémát az erős szél okozhatja, akkor egy nappal eltolják a versenyt - tudatta Borsa Miklós. 

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×