eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma
Faragó Tamás: ez a gond az Eger és a Szolnok csapatával

Faragó Tamás: ez a gond az Eger és a Szolnok csapatával

Minden tényező adott volt a Szolnok Bajnokok Ligája-győzelméhez - fejtette ki Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője. A győzelem válogatottra gyakorolt hatására vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, a mérkőzéseken az látszott, az Egerben és a Szolnokban játszó válogatott játékosok voltak a kiegészítő emberek, a külföldiek domináltak, különösen a góllövésben.

„A Szolnok kiváló csapat. Söpréssel lett magyar bajnok. Olimpiai bajnokok hada játszik ott. Jó edzőjük van. Hihetetlen jó menedzserstábjuk és bivalyerős szponzoruk van. És természetesen vízilabdázni is nagyon tudnak.”

A budapesti BL-döntőn minden őket kellett, hogy igazolja, ugyanakkor esélyesként nem könnyű megnyerni egy ekkora tornát – tette hozzá Faragó Tamás. Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó a csapat bajnoki döntőben mutatott egységét méltatta.

„Az a csodálatos a Szolnok teljesítményében, amit nagyon szeretek, hogy a legjobb játékosok játszottak a legjobban, de a megfelelő pillanatokban a kiegészítő játékosok is tudták igazolni, miért vízilabdáznak a Szolnokban.”

Az InfoRádió állandó szakértője úgy vélte, ennek a győzelemnek elsősorban presztízsértéke van: „utoljára tizenhárom évvel ezelőtt nyertünk BL-t. Egy olyan erős szponzori háttérrel, erős csapattal nyilvánvalóan a Bajnokok Ligája megnyerése a legfőbb cél. Ez igaz a többi csapatra is, elsősorban a Pro Reccora is, ami csalódást okozott. A Szolnok tudta, hogy olyan esélye van, amit érdemes kihasználni.”

Faragó Tamás dicsérte a torna helyszínét, az újonnan elkészült Duna Arénát: csodálatosnak nevezte.

„Aki eddig fanyalgott, hirtelen elhallgatott és csodálta ezt a hihetetlen létesítményt. Nem is nagyon fordult elő még ilyen, hogy egy olimpiai létesítményben vízilabda BL-döntőt rendezzenek.”

Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó a közönségről is elismerően beszélt:

„olyan hangulatot teremtett a döntőre a tízezer ember, ami azt bizonyítja, a vízilabda Magyarországon az embereknek nagyon fontos.”

Faragó Tamás a győzelem válogatottra gyakorolt hatására vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, a mérkőzéseken az látszott, az Egerben és a Szolnokban játszó válogatott játékosok voltak a kiegészítő emberek, a külföldiek domináltak, különösen a góllövésben, ezért az olimpiai és világbajnok vízilabdázó úgy vélte, Märcz Tamásnak, a válogatott szövetségi kapitányának nagy feladata lesz, hogy ezekből a most nem domináns, klasszis játékosokból olyan csapatot formáljon, amely a döntő szituációban meg tudja oldani a saját sorsát.

A következő szezonról szólva az InfoRádió szakértője úgy fogalmazott, a sportban nem létezik 103 százalék, ha valaki felért a csúcsra, azt nehezebb megtartani, igaz, még nagyobb dicséretet érdemel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×