eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma
Magyar diadalt remél Kemény Dénes

Magyar diadalt remél Kemény Dénes

Ma este kezdődik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntője a Duna Arénában. Magyarországot a Szolnok és az Eger képviseli a háromnapos tornán.

Ma csak egy magyar csapat, az Eger száll vízbe a negyeddöntőben, ahol az olasz Brescia lesz az ellenfele. Ha az egriek nyernek, akkor mindenképpen lesz magyar szereplő a fináléban, hiszen az elődöntőben Eger-Szolnok csata következne.

Az első napon megismétlődik a tavalyi döntő az Olympiakosz és a Jug Dubrovnik összecsapása is, amelyet egy éve a horvátok nyertek.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke reméli, hogy a szombati helyosztókon mind a két magyar csapat éremért játszhat.

"Az Egernek minden esélye megvan, hogy legyőzhesse a Bresciát, és akkor biztos lenne, hogy az utolsó meccsnap mindkét mérkőzésén lesz magyar érdekelt."

Úgy látja, hogy

a legnagyobb esélyes az olasz Pro Recco, de bízik abban, hogy idén egy magyar csapat nyeri meg a sorozatot.

A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikeredzője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy tavaly után Magyarország ismét bizalmat kapott a legrangosabb európai kupasorozat döntőjének megrendezésére, azt mutatja, hogy jól végzik a munkájukat.

Mint fogalmazott: a büszkeségüket csak erősíti, hogy ez lesz az első nagy esemény a Duna Arénában.

A BL főtábla két csoportjának győztese, a Szolnok és a Pro Recco csak pénteken, az elődöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×