eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Csodát tett a kapus, aztán felszállt a metróra

Csodát tett a kapus, aztán felszállt a metróra

A Chelsea veresége volt a hétvége meglepetése az európai topbajnokságokban. Miután három legközelebbi üldözője győzött, picivel közelebb léptek. Megállíthatatlan a Bayern, pontokat vesztett a Juventus, és nem hibázott a Real Madrid sem az éllovasok közül.

Megszakadt a Chelsea és Fabregas nagy sorozata

A londoni kékek szeptember 16. óta semmilyen sorozatban nem kaptak ki a Stamford Bridge-en, ezért (is) nagy meglepetés a botlásuk. A kiesés ellen menekülő Crystal Palace az utóbbi hetekben nyerésben van, de azért arra nem lehetett számítani, hogy egymás után negyedszer is három pontot szerez.

Főleg azt követően nem, hogy Cesc Fabregas vezetést szerzett a hazai csapatnak. Amikor eddig ő gólt rúgott a Premier League-ben, a csapata (sem korábban az Arsenal, sem az utóbbi időben a Chelsea) soha nem szenvedett vereséget. Egészen mostanáig. A Crystal Palace ugyanis a 11. percben már vezetett – a Chelsea 1995 óta nem kapott két gólt a Stamford Bridge-en, egy bajnoki találkozó első 11 percében –, sőt, aztán a walesi válogatott Wayne Hennessey remeklésével meg is tartotta az előnyét (1-2). A kapus 11 védést mutatott be, a Chelsea összesen huszonnégyszer lőtt kapura, de a listavezető még pontot sem tudott szerezni. Hennessey amúgy óriási figura: a mérkőzés után a Palace szemüknek hinni nem akaró szurkolói között elvegyülve

felszállt a londoni metróra, s azzal ment haza.

A Palace menedzsere, Sam Allardyce lett az első szakvezető a Premier League történetében, aki négy különböző klub élén is nyert bajnokit a Chelsea otthonában. A második gólt szerző Christian Benteke a legutóbbi három fellépése mindegyikén szerzett gólt a „kékek” pályáján, ráadásul három különböző csapatban, az Aston Villában, a Liverpoolban és most a Crystal Palace-ben.

A Liverpool 3-1-re nyert az Everton ellen, a „vörösök” 2010 októbere óta, 14 mérkőzésen veretlenek a városi rivális ellen. Ez volt egyébként a 228. Mersey-parti derbi, Jürgen Klopp az első Liverpool-menedzser, aki az első három, Everton elleni csatájában százszázalékos maradt. A mérkőzés góljait Mané, Coutinho, a csereként beállt Origi, illetve az első PL-gólját elérő Pennington lőtte.

A Tottenham a második félidőben kerekedett felül a februári, a Chelsea elleni 1-1 óta első hazai bajnokiját játszó Burnleyn. Utóbbinak romlott e két meccsel addig pazar hatai mérlege, de elismerésre méltó, hogy szinte csak élcsapatok ellen veszített pontot pályaválasztóként. A Spurs még mindig Harry Kane nélkül játszott, a góljait Eric Dier és Szon Heung Min lőtte.

A Manchester City az Emiratesben vendégeskedett vasárnap. Leroy Sané vezető gólját Theo Walcott kiegyenlítette ugyan, de aztán Sergio Agüero még az első félidőben újból előnyhöz juttatta a Cityt. A második félidőben az „ágyúsok” kapaszkodtak, és Shkodran Mustafi kiegyenlített.

Ellentétben az előző szezonnal, a Leicester City közel sem élcsapat, de egyre kényelmesebb helyzetben van a kieséstől való félelem keltette nagy riadalom után. Craig Shakespeare lett az első brit menedzser a Premier League történetében, aki megnyerte az első négy meccsét. A Stoke ellen Wilfred Ndidi és Jamie Vardy talált a kapuba (2-0). Az angol válogatott csatár, akinek állítólag meglehetősen elmérgesedett a viszonya a korábbi sikeredzővel, Claudio Ranierivel,

Shakespeare négy bajnokiján hat gólban vállalt szerepet szerzőként vagy előkészítőként.

Gólzáporos Bayern

Németországban a Bayern München 6-0-ra kiütötte az Augsburgot, s nyolc fordulóval a zárás előtt 13 ponttal vezet az RB Leipzig, s 17-tel a harmadik Hoffenheim előtt. Carlo Ancelotti együttese a Hertha BSC elleni február közepi döntetlen óta öt mérkőzést játszott, s ötöt nyert meg kapott gól nélkül a Bundesligában. Hazai pályán

a legutóbbi öt meccsén ötgólos(!) átlagot

ért el. Kétségtelenül nehéz sorozat előtt áll a csapat, a Hoffenheim, a Dortmund és a Real Madrid következik, de aligha kell félteni.

Az RB Leipzig a beteg Gulácsi Péter nélkül verte 4-0-ra a Darmstadtot, s megerősítette a második helyét, miután a Borussia Dortmund csak 1-1-es döntetlent ért el a Ruhr-vidéki derbin a Schalke ellen. Aubameyang szerzett egy gólt, így, igaz, már „csak” holtversenyben Lewandowskival, de vezeti a góllövőlistát.

A Hertha BSC a bajnoki idényben másodszor kapott ki hazai pályán, ezúttal a harmadik helyre előrelépő Hoffenheimtől. A vendégek a hajrában kihasználták, hogy Dárdai Pál együttese tízfősre olvadt, s nyertek. Szalai Ádám az utolsó percekre állt be.

Real Madrid: gól az 50. meccsen is

Spanyolországban a Real Madrid mérkőzése előtt a nézők Juanitóra, a klub egykori jobbszélsőjére emlékeztek, aki épen negyedszázaddal ezelőtt lett halálos közlekedési baleset áldozata. Raphaël Varane visszatért, de csupán tíz percet tudott játszani. A BBC trióból ezúttal Karim Benzema szerzett gólt, egyben biztosította, hogy

a Real Madrid sorozatban az ötvenedik mérkőzésén is szerezzen gólt.

Az utolsó öt percben Isco és Nacho találatával alakult 3-0-ra az Alaves elleni mérkőzés végeredménye.

A Barcelona a Granada vendége volt. Az első félidő vége előtt Luis Suárez megszerezte a vezetést, de a fordulás után ezt Boga kiegyenlítette. A 64. percben Paco Alcácer gólja szinte mindent eldöntött, különösen, hogy a katalánok utána emberelőnybe kerültek. A hajrában aztán Rakitić és Neymar révén alakult ki a végeredmény, a fölényes, 4-1-es győzelem.

Az Atlético Madrid megelőzte a Sevillát, miután utóbbi továbbra sem tud nyerni (0-0 otthon a Sporting Gijón ellen). Diego Simeone csapata ritkán ér el olyan győzelmet, mint a málagai volt Koké és Filipe Luis egy-egy góljával (2-0):

egyik francia sem szerzett gólt.

Pont nélkül a magyarok

Olaszországban az AS Roma már szombaton megnyerte a maga mérkőzését, a holtversenyben a góllövőlista élére ugró Edin Džeko duplájával 2-0-ra verte az Olimpicóban az Empolit.

Mindkét magyar érdekeltségű csapat kikapott. Nagy Ádám együttese, a Bologna egygólos vereséget szenvedett Firenzében, a magyar légiós az 54. percben állt be. A kiesés elkerüléséért küzdő Palermo a Cagliarit látta vendégül. A 3-1-re alulmaradó szicíliaiaknál Balogh Norbert a 65., az előző fordulóban első Serie A-gólját megszerző Sallai Roland pedig a 80. percben lépett pályára csereként.

A Serie A rangadója 1-1-re végződött a Napoli és a Juventus között. A jelen legjobb olasz csapata a legutóbbi tíz alkalomból csak egyszer tudott nyerni Nápolyban. Most volt rá esélye, hiszen Sami Khedira már a hetedik percben gólt szerzett, bevette a vádlisérülése miatt pihenő Pepe Reinát helyettesítő Rafael kapuját. A Napoli a 60. percben Marek Hamšik révén egyenlített, a szlovák légiós

már csak öt góllal áll Diego Maradona mögött

az egyesület örök-góllövőlistáján. Massimiliano Allegri presztízskérdést csinált a győzelemből, pályára küldte nem tejesen egészséges dél-amerikai játékosait, Dybalát és Cuadradót is, de be kellett érnie a végén a döntetlennel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×