eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kézilabda-vb: szoros meccsen vereség az Európa-bajnoktól

Kézilabda-vb: szoros meccsen vereség az Európa-bajnoktól

Szoros csatában vesztette el első mérkőzését a férfi kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon. Rouenben hétgólos hátrányból kapaszkodott vissza Xavi Sabate együttese, de végül 27-23-ra kikapott az Európa-bajnok német csapattól.

A legnehezebb ellenfelet kapta a magyar kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokság nyitányán, az Európa-bajnoki címvédő német együttest. A roueni mérkőzés elején azonban úgy tűnt, ne is lesz olyan nehéz feladat, mert noha az ellenfél szerzett vezetést, tartott a lépést a magyar válogatott. Az első negyedóra végén, 5-6-nál még támadhatott a csapat az egyenlítésért, de Heinevetter, a németek kapusa hárított, és mintha ezzel meg is babonázta volna a magyarokat: kellemetlen tíz perc következett, amelynek a végén már 16-9-re vezetett az ellenfél. Úgy tűnt, ezzel el is úszott a nyitó mérkőzés, csakhogy a szünet előtt sikerült némileg visszakapaszkodni, és 16-11-nél fordultak a csapatok.

És a térfélcserével a szerepek is megváltoztak: kilenc percig nem tudtak gólt lőni a németek, pedig bokasérülést szenvedő csapatkapitánya, Nagy László nélkül húzott falat a kapuja elé a magyar együttes, amelynek kapujába a második harminc percre Mikler állt Fazekas helyére. Balogh, Juhász, Dzsamali és Császár góljaival egy gólra felzárkózott a nemzeti együttes, sőt ha utóbbi büntetőjét nem védi Heinevetter, akár egyenlő is lehetett volna az állás. Utána megmerevedtek a frontvonalak, minden német gólra volt válaszunk – többször emberhátrányból is.

A meccs végül az utolsó öt percben dőlt el, ekkor elsősorban a meccs legjobbjának megválasztott Gensheimer góljaival háromgólosra növelte előnyét az Európa-bajnok, és hiába kockáztatott Sabate kapitány az utolsó percekben, már csak nőtt a különbség, és Gensheimer üres kapuba lőtt utolsó másodperces lövésével 27-23-ra nyert Németország.

Folytatás szombat este 20.45 órakor Horvátország ellen.

Bodó Richárd:

Ez a meccs másképp is alakulhatott volna. Jól működtünk a meccsen, nem szabad elfelejteni, hogy a németek eb-t nyertek. Úgy érzem, jó úton vagyunk, ebből lehet építkezni. Nem volt nekünk meglepő, hogy különböző felállásban játszottunk, gyakoroltunk sokfajta védekezést, mert sok meccs vár ránk, mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből és a támadásból is. Mindenki hozzátette most is a saját dolgát. Sajnos időnként hibáztunk, pedig ez a csata elsülhetett volna jobban is. Sajnos így alakult.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×