eur:
393.75
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Besokallt a hres román üzletember - Budapestre költözik

Budapestre költözik 2017-ben a bukaresti férfi tenisztorna - idézte a verseny jogtulajdonosának, Ion Tiriac román üzletembernek a nyilatkozatát a Ziare.com román portál.

A korábbi legendás teniszező elmondta, a tulajdonában álló és húsz éve Bukarestben rendezett BRD Nastase Tiriac Trophy szervezési jogait a rossz bukaresti körülmények miatt volt kénytelen átengedni két évre Budapestnek.

A tornát eddig a Román Nemzeti Bank tulajdonában levő BNR Arénában rendezték, de az 5000 férőhelyes lelátóval rendelkező központi pálya használatát a lelátók rossz állapota miatt betiltották a hatóságok. A BNR korábban közölte, hogy az európai szabályozások miatt nem áll módjában pénzt fordítani olyan ingatlanokra, amelyekben nem a bank tevékenykedik.

"Mindent megtettem azért, hogy Bukarestben folytathassuk, (.) de belőlem senki nem űzhet csúfot. Ez nemcsak egy tenisztorna volt, hanem egy évente megrendezett esemény. (.) Én sem az államtól, sem a szövetségtől nem kértem pénzt a szervezésre. Szervezzen ezen túl a nemzeti bank, a kormány, a tenisz szövetség tenisztornát Romániában. Én befejeztem!" - jelentette ki a Digi Sport csatornának adott interjúban Ion Tiriac.

A Ziare.com portál megjegyezte, a bukaresti női tenisztornát továbbra is a román fővárosban szervezik meg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×