eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kevés jegy fogy a riói olimpiára

Csalódottságuknak adtak hangot a riói olimpia és paralimpia szervezői, mert eddig a várakozásoknál kevesebb belépő talált gazdára - számolt be az MTI.

A szervezőbizottság szóvivője, Mario Andrada kedden elmondta, hogy az olimpiára eddig kevesebb jegy kelt el, mint a korábbi ötkarikás játékokra ugyanebben az időszakban. A paralimpia iránt pedig még csekélyebb érdeklődés mutatkozik. Ezt a szóvivő "némileg aggasztónak" nevezte.

A hazai közönség részére fenntartott 4,5 millió olimpiai jegynek eddig nagyjából fele talált gazdára, a paralimpia 3 millió belépője közül viszont még csak 300 ezer kelt el a brazilok körében.

A szervezők szerint az országot sújtó komoly gazdasági válság a vártnál kisebb érdeklődés oka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×