eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

FIFA - Az oroszok az európai jelöltet támogatják

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFU) és a sportminisztérium az európai jelöltet fogja támogatni a nemzetközi szövetség (FIFA) februári elnökválasztásán.

Vitalij Mutko sportminiszter kedden azt nyilatkozta: amennyiben az európai szövetség (UEFA) elnöke, a FIFA etikai bizottsága által a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől 90 napra eltiltott Michel Platini nem indulhat a február 26-án esedékes szavazáson, akkor Gianni Infantino UEFA-főtitkárt fogják támogatni.

"Határozottan támogatjuk Michel Platinit, aki legendás labdarúgó volt, UEFA-elnökként a harmadik ciklusát tölti, és ő az, aki képes mindent megtenni a világ labdarúgásának fejlesztéséért" - vélekedett Mutko, aki megerősítette, amit korábban még csak sejteni lehetett: Infantino csak akkor marad a FIFA elnökjelöltje, ha Platini nem tudja bizonyítani az ártatlanságát és nem indulhat a választáson. Amennyiben megszűnik a felfüggesztése, Infantino visszalép.

Hétfőn az UEFA végrehajtó bizottsága is támogatta a főtitkár jelölését.

A jelentkezési határidő hétfő éjféli lezárulta után kiderült, a véglegesítés előtt nyolc jelöltje van a nemzetközi szövetség februári elnökválasztásának. A jelöltek sorába Infantino és Platini mellett a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejket, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnökét, Jérome Champagne-t, a FIFA korábbi főtitkár-helyettesét, Ali bin al-Husszein jordán herceget, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagját, Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletembert, a trinidadi David Nakhidot és a libériai Musa Bility-t regisztrálták.

A jelöltté váláshoz a nemzetközi szövetség öt tagszervezetének ajánlására volt szükség. A határidő lezárulta után az ideiglenes választási bizottság ellenőrzi a jelöltek feddhetetlenségét, ezt követően válnak hivatalosan is a voksolás pályázóivá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×