eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hogyan lehet megnyerni az olimpia rendezését?

Szerdán a Bálnában többórás szakmai konferenciát tart a Magyar Olimpiai Bizottság az esetleges 2024-es budapesti olimpiai pályázatról. A társadalmi támogatottság alapfeltétele az olimpia rendezésének - mondta az InfoRádiónak Siklós Erik, a MOB kommunikációs és marketingigazgatója.

A szerdai rendezvény mérföldköve lesz a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért programsorozatnak - emelte ki Siklós Erik.

Hozzátette: csak nagyon megfontoltan lehet az olimpiai pályázással kapcsolatban döntést hozni. Jelen pillanatban két dolog

szükséges ahhoz, hogy megfontolt döntés szülessen. Az egyik, hogy elkészüljön a megvalósíthatósági tanulmány aktualizált változata - ez a hírek szerint május végéig elkészül, és akkor megismerhetjük a konkrét számokat. A másik fontos dolog pedig, hogy meglegyen a társadalmi támogatottság egy budapesti olimpia esetleges pályázatának - fogalmazott a MOB kommunikációs és marketingigazgatója.

Kifejtette: ez alapfeltétele annak, hogy sikeres legyen a pályázatunk, mert a nemzetközi olimpiai bizottság a jövő év első felében minden jelentkezőt kétszer is megmér majd a helyszínen független közvélemény-kutatóval, hogy megtudja, ott hogyan támogatják az olimpia rendezését.

A konferenciasorozat nyitóeseménye szerdán háromnegyed 10-kor kezdődik a Bálnában. Ezt követően pedig Győrben, Miskolcon és Szegeden lesz konferencia, majd még egy zárókonferencia lesz Budapesten - közölte Siklós Erik.

Ezek tematikus konferenciák, ahol egyrészt gazdasági szakemberek különböző panelbeszélgetések keretében vitatják meg az olimpia rendezésének előnyeit, kockázatait. Utána a közlekedés szakemberei nézik át, hogy az olimpiának milyen hozadéka lehet infrastrukturális szempontból. A harmadik panelbeszélgetésben pedig olimpikonok, sportolók, sportszakemberek beszélgetnek olimpiai szemüvegen keresztül egy esetleges budapesti olimpiáról - részletezte a szakember.

Siklós Erik kiemelte: a szerdai rendezvény különlegessége Tarlós István főpolgármester nyitóelőadása lesz. A konferenciát Borkai Zsolt MOB-elnök nyitja meg. Akik eljönnek a Bálnába, sokkal átfogóbb képet kaphatnak arról, hogy mit is jelenthet egy esetleges budapesti olimpia Magyarországnak és a magyaroknak - fogalmazott a MOB kommunikációs és marketingigazgatója.

A konferenciára elsősorban a gazdasági élet szereplői, a sportszakemberek és a társadalmi szervezetek tagjai kaptak meghívót. De mivel társadalmi párbeszédről van szó a konferencián való részvétel ingyenes, előzetesen a www.magyarolimpia.hu oldalon lehet regisztrálni - mondta Siklós Erik.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×