eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Szolnok nyerte a férfi vízilbada bajnoki döntő első összecsapását

A kupagyőztes Szolnok nyerte az E.ON férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzését az OSC ellen: a házigazda Tisza-partiak négy góllal (13-9) voltak jobbak az egyik fél harmadik sikeréig tartó sorozat nyitányán.

Az első negyedben még felváltva vezettek a csapatok, 8 perc után a Szolnok volt előnyben, a 4-3-as állásból azonban a nagyszünetre 7-3 lett. Később olykor ötgólosra is nőtt a különbség, a házigazda csapat csak a végén engedte valamivel közelebb riválisát.
 
Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője elégedetten értékelt, ugyanakkor a DigiSportnak hangsúlyozta, hogy még semmi nem dőlt el.

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk, az eredmény még nem is tükrözi milyen jól, de nyilván egy ilyen csapat ellen, mint az OSC, valaki 4 gól előnyre tesz szert egy félidő alatt, akkor az látszik. A lényeg, hogy nagyon jól játszottunk. Miután elmentünk 4-5 góllal, két út volt. Vagy belemegyünk a kicsit provokálós játékba vagy megpróbáljuk megtartani az eredményt. Mi a másodikat választottuk, arra törekedtünk, hogy nyugodtak maradjunk, megpróbáljunk jól védekezni és megtartani a helyenként 4-5 gólos előnyt."

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője a DigiSportnak így nyilatkozott a meccs után:

"2-2 után, amikor ellépett 7-3-ra a Szolnok, akkor nekünk 3-4 olyan helyzetünk volt, valami kis plusz hiányzott volna, ezt ebben az időszakában a mérkőzésnek nem tudtuk megcsinálni. Az egész mérkőzés arról szólt, hogy a Szolnok jobb volt nálunk, gratulálunk nekik, várjuk őket otthon. A szellemet és hitet, amit eddig, 9 hónapon át beleplántáltunk a játékosokba, a csapatba, azt nem szórjuk ki az ablakon, csak azért mert kikaptunk az első meccsen."

A második mérkőzést az újbudaiak otthonában, a Kondorosi úti Nyéki Imre uszodában vívja a két együttes pénteken este 8 órától.
 
A bronzpárharc első meccsén az előző idényben aranyérmes Eger 20-8-ra kiütötte a vendég Ferencvárost. Ez a párviadal két győzelemig tart, ha a hevesiek pénteken győznek a Népligetben, akkor megszerzik a harmadik helyet.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×