eur:
388.88
usd:
360.79
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A Barcelonával és a Juventusszal teljes a nyolcaddöntő mezőnye

A Barcelona végig látványosan játszva 1-0-ra nyert a Manchester City ellen, a Juventus Dortmundban kiütötte a Borussiát (3-0). Teljessé vált a labdarúgó BL negyeddöntőjének mezőnye: Atlético, Barcelona, Real Madrid, PSG, Monaco, Bayern, Porto, Juventus.

Nagyszerűen kezdett a Juventus, Carlos Tévez már a harmadik percben óriási gólt lőtt. Megvan a Juve idegenbeli gólja, immár két dortmundi találat is csak a hosszabbításhoz lenne elég.

A Barcelona is közel járt a gólhoz, az ötödik percben Neymar a kapufát találta el lapos lövésével. 
James Milner kísérletét blokkolta Daniel Alves az egyik oldalon, Lionel Messi a háló tetejét találta el szabadrúgásával a másikon. 
A City nem játszik rosszul, tartja magát, többet birtokolja a labdát, mint amennyire számítani lehetett, de továbbra sincs gól. 
Látványos góllal szerzett vezetést a Barcelona. Lionel Messi átemelt a másik oldalra, Ivan Rakitic az ötös sarkán mellel megszelídítette a labdát, majd Joe Hart fölött a kapuba emelt. A Barcelona és a Juventus is 3-1-re vezet összesítésben. 
A játék képe alapján a Barcelona fölénye teljesen nyilvánvaló, óriási fordulatra lenne szükség ahhoz, hogy a City egyáltalán reménykedni tudjon. Dortmundban nem találja a hazai csapat a Juventus védelmén a rést. 
Suárez is a kapufát találta el, az az ember érzése, hogy szórakozik a Barcelona. 
Szünet mindkét pályán. 
A második félidő is a Barcelona rohamaival kezdődött, Joe Hart védte a nagy kedvvel és jól játszó Messi lövését. 
A másik mérkőzésen a Dortmund továbbra sem veszélyes a kapura. A Barcelona egyedül több helyzetet dolgozott ki eddig ma este - most éppen Suárez rontott ziccerben -, mint a másik három együttvéve. Közülük csak a Juvetusnak van mentsége, az olaszoknak nincs hova sietni. Páholyban ünek. 
Bocsánat, Juventus! Mire az előző mondat betűformát öntött, Álvaro Morata is bevette a németek kapuját. Lassan kezdhetünk kasszát csinálni: a nyolc között három spanyol, két francia, s egy-egy német, olasz és portugál csapat lesz. 
A Manchester City még tizenegyesből sem tudott faragni a hátrányon. Sergio Agüero kiharcolt egy büntetőt, majd nem lőtte be. A hosszú Ter-Stegen látványosan hárított. 
Dortmundban Carlos Tévez, az ottani este nyilvánvaló hőse háromra növelte a Juve góljainak a számát. A legvadabb álmaikban sem gondoltak a német szurkolók ekkora verésre. Tévez a gól után jutalmul extra pihenőt kapott az edzőjétől, Massimiliano Allegritől. 
Fura mérkőzés zajlik a Camp Nouban. A katalánok 30 fölött járnak a kapuralövések számát tekintve, de csak 1-0-ra vezetnek. Ha Agüero belőtte volna a büntetőt, izgalmas lehetett volna az utolsó tíz perc. 
Vége a dortmundi mérkőzésnek, a Juventus továbbjutott. Dortmund-Juventus 0-3 (Összesítésben 1-5)
Nincs tovább a Camp Nouban sem, Barcelona-Manchester City 1-0 (Összesítésben: 3-1)

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×