eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vízilabda Magyar Kupa - Bármelyik csapat nyerhet

Az 1923-as első után idén a férfiaknál 88., a 2000-től bekapcsolódó nőknél pedig 15. alkalommal hirdetnek végeredményt a vízilabda Magyar Kupában, amelynek négyes döntőjét mindkét nemnél a hét végén rendezik meg Szentesen.

Amire korábban még nem akadt példa: ezúttal mindkét kvartettben szinte bármelyik csapat nyerhet, annyira kiegyenlítettek az erőviszonyok. Leginkább a nőkre igaz, hogy egyik résztvevő végső sikere sem jelentene meglepetést, az erősebb nemnél is csupán annyi "többségi vélemény" rögzíthető, hogy legkevésbé a Honvéd elsőségére számítanak.

Az általános esélyegyenlőség jegyében az egyformán határozott győzni akarást erősítették meg az érintett klubcsapatok képviselői is a 2014-es Theodora Magyar Kupa zárószakaszáról tartott keddi sajtótájékoztatón, amelyen Nemcsik Balázs, a hazai sportági szövetség főtitkára azt emelte ki, hogy a szentesi új városi uszodában vízbe száll a férfi és a női válogatott szinte összes játékosa.

Pénteken bonyolítják le a férfi, szombaton a női elődöntőket, és vasárnap következnek az első helyekről határozó mérkőzések.

A program:


péntek:
férfi elődöntők:
RacioNet-Honvéd - A-Híd-OSC-Újbuda 17.45
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép 19.35

szombat:
női elődöntők:
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - Dunaújvárosi Főiskola 16.00
ZF-Eger-EKF - UVSE-Centrál 18.00

vasárnap:
női döntő 17.10
férfidöntő 19.00

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×