eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Intézkedési terv hőség esetére az Australian Openen

A január 19-én kezdődő Australian Open tenisztorna szervezői közölték, hogy intézkedési irányelvekkel készülnek az esetleges "extrém hőségre", amely miatt rendre panaszkodnak a játékosok.

Az idei viadalon csupán négy óráig szünetelt a játék annak ellenére, hogy a 40 fokot meghaladó kánikulában megolvadtak a vizes palackok, a labdaszedők közül többen elájultak, a teniszezők pedig hányingerrel és rosszulléttel küszködtek.

Craig Tiley, az Australian Open igazgatója kedden azt mondta, a vezetőbíró akkor fogja számításba venni az irányelvek alkalmazását, ha a hőmérséklet eléri a 40 fokot. Ekkor páratlan számú gémnél vagy a rövidítés végeztével megáll a játék.

"Az is segít a helyzeten, hogy jövőre már a harmadik legnagyobb stadion, a Margaret Court Arena is befedhető lesz" - tette hozzá.

Januárban a kanadai Frank Dancevic az első fordulós mérkőzése közben összeesett a pályán, és egy percre elvesztette az eszméletét.

"Embertelen körülmények vannak, ez senkivel szemben nem tisztességes. Addig játszatnak bennünket a kánikulában, amíg meg nem hal valaki" - nyilatkozta akkor.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×