eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szentmisét tartanak Puskás Ferenc emlékére

Vasárnap este a budapesti Magyar Szentek Templomában emlékező szentmisét tartanak Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgója halálának nyolcadik évfordulója alkalmából.

Korábban az évfordulón Kis-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrált gyászmisét a Szent István bazilikában, nemrégiben aztán új hagyomány indult útjára: évről évre új helyszínen tartanak megemlékező szentmisét Puskás Ferenc lelki üdvéért - olvasható a puskas.com oldalon.

Ennek szellemében most a Fővárosi Egyetemi Lelkészségnek is otthont adó Magyar Szentek Templomában lesz az emlékező szentmise, amelyet Pákozdi István egyetemi lelkész celebrál vasárnap, az évforduló előestéjén 19 órától. A szentmisén gyűjtést is rendeznek, a felajánlásokkal az Egyetemi Lelkészség új focipályájának építését lehet majd támogatni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×