eur:
388.68
usd:
360.96
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Jégkorong Négy Nemzet Torna - Győzelem a dél-koreaiak ellen

A magyar jégkorong-válogatott 6-1-re nyert a dél-koreai csapat ellen a káposztásmegyeri Jégpalotában zajló Négy Nemzet Torna első fordulójában.

Eredmény:
Magyarország-Koreai Köztársaság 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)
---------------------------------------------------
gól: Pozsgai (3.), Csányi (19.), Orbán (31.), Vas M. (37.), Rafaj (46.), Szirányi (49.), illetve An Dzs. (54.)

Rich Chernomaz szövetségi kapitány Csányi, Rafaj, Mestyán, Martine személyében négy újoncot avatott.

Rögtön az első magyar lövésnél, Pozsgai távoli kísérleténél utat talált a korong a honosított Dalton kapujába. A vendégek két emberelőnyükkel feljöttek, de egyenlíteni nem tudtak a remek hazai védekezés miatt. A szünet előtt a magyarok kerültek létszámfölénybe, és az újonc Csányi éles szögből betalált. A révkomáromi születésű csatár vb-n leghamarabb 2016-ban szerepelhet majd, addig felkészülési tornákon játszhat.

A második szakaszban Rajna kapus továbbra is remekelt, majd amikor kijött a szorításból a magyar válogatott, egy rossz dél-koreai csere után Orbán növelte az előnyt. A szünet előtt pedig egy másik hátvéd, Vas Márton segített be a csatároknak, a kapu elé korcsolyázott és kapásból nem hibázott.

A záró harmad elején előbb egy szimpla, majd egy dupla emberhátrányt kivédekezett a Chernomaz-csapat, aztán az újonc Rafaj lőtt gólt közelről, ráadásként pedig verekedett és véglegesen kiállították. A következő hazai előnyben Szirányi távolról volt eredményes. A vendégeknek a hajrában sikerült szépíteniük.

A bírók összesen 84 perc kiállítást osztottak ki.

A magyarok szombaton az 1001. nemzetközi mérkőzésüket játszó lengyelekkel találkoznak. Õk, valamint a vasárnapi rivális olaszok divízió I-es vb-ellenfelek lesznek áprilisban Krakkóban.

A nap másik találkozóján:
Lengyelország-Olaszország 3-2 (1-2, 1-0, 1-0)

A további program:
szombat:
Olaszország-Koreai Köztársaság 14.30
Magyarország-Lengyelország 18.00
vasárnap:
Koreai Köztársaság-Lengyelország 14.30
Magyarország-Olaszország 18.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×