eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Eb-selejtezők - Mégsem Lucescu lesz Piturca utódja a román kispadon

Mégsem Mircea Lucescu, a Sahtar Donyeck vezetőedzője váltja a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról múlt csütörtökön távozott Victor Piturcát, az ukrán klub ugyanis nem egyezett bele abba, hogy a szakember párhuzamosan végezze a munkáját. A románok a magyarokkal azonos Eb-selejtező csoportban szerepelnek.

"Tárgyaltam Razvan Burleanu úrral, a román szövetség elnökével, és elmondtam neki, hogy Mircea Lucescu nem végezheti egyszerre a két munkát - idézte a román média pénteken Szerhij Palkint, az ukrán egyesület vezetőjét, aki kijelentette: - A szezon végéig szerződés köti a Sahtarhoz, és itt marad."

A román Gazeta Sporturilor című sportlap kedden azt írta, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elviekben már megállapodott az 69 éves trénerrel, aki azzal a feltétellel vállalta volna a megbízatást, hogy a mostani idény végéig még az ukrán csapatot is irányítja.

Lucescu 1981 és 1986 között vezette már a román válogatottat, 58 mérkőzésen ült a kispadon. Utána román, olasz és török klubcsapatokat készített fel, majd Ukrajnába szerződött, ahol már tíz éve irányítja a Sahtar Donyecket, amellyel 2009-ben UEFA Kupát is nyert. Edzői teljesítményéért a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát is megkapta.

Victor Piturca távozása után egy nappal, múlt pénteken a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együtteséhez szerződött vezetőedzőnek.

A román médiában felmerült, hogy ideiglenesen a volt szövetségi kapitány, jelenlegi szövetségi technikai igazgató Anghel Iordanescu veheti át a válogatott irányítását.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×