eur:
388.96
usd:
363.5
bux:
68113.22
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eredményes klubszezonra számít Kemény Dénes

Két góllal, 8-6-ra győzött az OSC a Honvéd ellen a férfi vízilabda OB I 2014-15-ös igényének nyitó mérkőzésén. A férfi válogatott szakvezetője, Benedek Tibor szerint a férfiaknál három csapatnak van reális esélye a bajnoki cím megszerzésére. Kemény Dénes, a szövetség elnöke eredményes klubszezonra számít.

Rangadóval, a nyáron rendkívül megerősített OSC és a Honvéd összecsapásával kezdődött a vízilabda OBI idénye. A kedd esti összecsapáson az OSC hazai környezetben két góllal legyőzte a Honvédot. Vincze Balázs együttese gyorsan 3-0-ás vezetéshez jutott, ám a folytatásban a Honvéd feljavult, és az utolsó negyed döntetlenről indult. A záró szakaszban aztán az OSC érvényesítette a papírformát, és 8-6-ra győzött.

Tavaly a végül negyedikként végzett Honvéd simán felülmúlta az OSC.-t, ez azonban idén meglepetés lett volna, hiszen a Kőér utcaiak gyengültek, ugyanakkor az újbudai pólós együttes jelentősen megerősödött.

Az OSC csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe, Vincze Balázs vezetőedző a szezon kezdete előtt az InfoRádiónak azt mondta, kiemelkedően sikeres szezonban bízik.

"A keret, a csapat, alkalmas arra, hogy lehessen nagyban tervezni és gondolkodni. Szeretnék minél jobb helyezést elérni, ebben akár aranyérem vagy aranyérmek is benne vannak, bármilyen szinten" - fogalmazott a vezetőedző.

A hét végi Magyar Kupából ugyan csoport másodikként továbbjutott az OSC, de az Egertől 13-6-ra kikapott. Az Eger nem gyengült jelentősen, remekül pótolta az OSC-hez igazolókat, és változatlanul célja a címvédés. Ebben leginkább a Szolnok, a legutóbbi ezüstérmes akadályozhatja meg, amely remekül erősített, hiszen oda igazolt az olimpiai- és világbajnok Varga Dániel és fivére, Varga Dénes, valamint a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert.

Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya szerint a férfiaknál három csapatnak van reális esélye a bajnoki címre.

"Mindenképpen számít az, hogy hova jutunk el a nemzetközi kupákban, hiszen minél tovább a főtáblán van a három csapat, az azt jelenti, hogy folyamatosan nehéz meccseket játszik. Ha a fiatal játékosok folyamatosan nehéz meccseket játszanak, az a válogatottnak csak előnyére válhat" - fogalmazott Benedek Tibor.

Kemény Dénes, a szövetség elnöke eredményes klubszezonra számít.

"Izgalmas, érdekes, de hát a kapitánynak volt egy jó megjegyzése. Egyáltalán nem biztos, hogy az izgalmas, érdekes bajnokság nem hozhat esetleg sajnos negatívumokat is a válogatott életébe. Bízzunk benne, hogy nem így lesz, hanem a sok nehéz meccs végén a csapatok felkészültebb játékosokat fognak átadni a kapitányoknak a vb előtt a felkészülésre" - mondta Kemény Dénes.

Az elmúlt idényekben rendre harmadik Szegednek nehéz lesz megszerezni a bronzérmet, és inkább azok közé a csapatok közé számít, amelyek az új bajnokságban éppúgy lehetnek negyedikek, mint akár tizedikek.

A középmezőny megerősödött, a Szeged, a Honvéd, a Vasas, illetve a Debrecen négyeséhez felzárkózva ott lehet a Ferencváros, a BVSC, vagy akár a Kaposvár is.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×