eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bianchi balesete miatt Ecclestone független vizsgálatot sürget

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone független vizsgálatot sürget Jules Bianchinak, a Marussia francia pilótájának a vasárnapi Japán Nagydíjon elszenvedett súlyos balesetével kapcsolatban.

A brit üzletember a Times című napilapnak azt nyilatkozta, nem volt ott a szuzukai versenyen, ezért nehéz megmondania, ki és milyen mértékben tehető felelőssé a szerencsétlenségért, s meggyőződése, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) egy független szakértőkből álló csapatra kell bíznia az eset kivizsgálását.

"Az elmúlt időszakban nagyon sokat tettünk a biztonságért, magam is mindig azt mondtam, ha balesetet szenvednék, egy F1-es autóban ülve nem lenne gond, mert ezek a gépek a világ legbiztonságosabb járművei" - mondta Ecclestone.

Azután, hogy az 1994-es San Marinó-i Nagydíj hétvégéjén Ayrton Senna és Roland Ratzenberger is halálos balesetet szenvedett, jelentősen szigorítottak a biztonsági előírásokon a Forma-1-ben.

A 83 éves Ecclestone hozzátette, minden óvintézkedés ellenére megtörtént a súlyos baleset, "amely éppen egy mindannyiunkhoz közel álló ifjú pilótával történt, s mindenkit sokkolt."

Jean Todt, a FIA elnöke még hétfőn "teljes és részletes" beszámolót kért Charlie Whiting versenyigazgatótól a Japán Nagydíjon történtekről.

A 25 éves Bianchi a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. Bianchit eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A francia pilóta szülei - Christine és Philippe Bianchi - hétfőn érkeztek meg a jokkaicsi Mie kórházba, Gérard Saillant, a FIA orvosi bizottságának elnöke, valamint Bianchi ügynöke, Nicolas Todt pedig kedden csatlakozott hozzájuk.

Matteo Bonciani, az F1 szóvivője hétfő este kritikusnak, de stabilnak nevezte Jules Bianchi állapotát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×