eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bianchi állapota továbbra is "kritikus, de stabil"

Családja keddi közlése szerint továbbra is "kritikus, de stabil" az állapota Jules Bianchinak, a Marussia Forma-1-es csapat francia pilótájának, aki autójával egy mentést végző darunak ütközött, és súlyos fejsérüléseket szenvedett a vasárnapi, szuzukai Japán Nagydíjon.

A versenyző szülei - Christine és Philippe Bianchi - hétfőn érkeztek meg Jokkaicsibe, ahol fiukat a helyi kórház intenzív osztályán ápolják.

"A családunk nagyon nehéz napokat él át" - mondták a pilóta hozzátartozói, hozzátéve ugyanakkor, hogy a világ minden tájáról áradó együttérzés és segítség vigaszt nyúlt számukra.

A Marussia által kiadott közleményben a szülők azt mondták, hogy Bianchinak diffúz axonális sérülése van, amely súlyos agysérülést jelent. Ez az agy nagyobb részét érinti, és az egyik leggyakoribb agysérülés. A statisztikák szerint az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, de akik felébrednek, nagy gyakorisággal maradandó károsodással élnek tovább.

A 25 éves Bianchi a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. Eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba és életmentő műtétet hajtottak végre rajta, azóta a jokkaicsi Mie kórházban fekszik.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone független vizsgálatot sürget az ügyben, Jean Todt, a nemzetközi szövetség (FIA) elnöke pedig még hétfőn "teljes és részletes" beszámolót kért Charlie Whiting versenyigazgatótól a Japán Nagydíjon történtekről.

A legutóbbi súlyos fejsérüléssel járó baleset a Magyar Nagydíjon történt: a 2009-es hungaroringi hétvégén az akkor még a Ferrarinál versenyző brazil Felipe Massát találta fejbe az előtte haladó autóról lerepülő rugó. Massa az eset után felépült és most a Williamsnél vezet.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×