eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bianchi balesete - Kritikus, de stabil a pilóta állapota

Kritikusnak, de stabilnak nevezte Jules Bianchi állapotát Matteo Bonciani, az F1 szóvivője. A Forma-1-es Marussia istálló francia pilótája vasárnap szenvedett súlyos balesetet.

Hétfőn megérkeztek Japánba a pilóta szülei, Christine és Philippe Bianchi. Nizzából Jokkaicsibe Dubaj és Oszaka érintésével csaknem 24 óráig tartott az útjuk.

Bonciani az amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy Gérard Saillant, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságának elnöke - aki felügyelte Michael Schumacher kezelését is, amikor a német expilóta síbalesete után kómában volt - ugyancsak Japánba utazott, Bianchi ügynökével, Nicolas Todttal együtt.

A 25 éves versenyző a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. Bianchit eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Mie kórház - ahol a versenyzőt ápolják - hétfőn nem közölt semmit Bianchi állapotáról, a Marussia pedig jelezte, tiszteletben tartja a versenyző családjának kéréseit, s azoknak megfelelően ad majd tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×