eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kemény Dénes: Örülök, hogy nem adtuk drágábban a jegyeket

Elégedetten értékelte a vasárnap véget ért margitszigeti vízilabda Európa-bajnokságot a magyar szövetség elnöke. Kemény Dénes az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta, hogy rengeteg dicséretet kaptak a külföldi sportvezetőktől, míg a két hét alatt összesen több mint 81 ezren nézték a meccseket a gyönyörűen felújított Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

"A jegybevételünk a terveknek megfelelően alakult. Utólag is úgy látom, hogy helyesen döntöttünk, amikor nem szabtunk magasabb árakat, mert aki idejében lépett, azt biztosan be tudott jutni az Eb-re, nem volt kizárva a tornáról. Csodálatos volt a magyar közönség, végig a hátán vitte mindkét csapatot" - mondta az MVLSZ vezetője.

Kemény Dénes a váratlan többletköltségek ellenére is bízik benne, hogy nyereséggel zárható az Európa-bajnokság.

"A bevételi oldalt jól terveztük meg, ugyanakkor néhány kiadás a végén még felmerült" - jegyezte meg.

A magyar női válogatott bronzérmet, a férfi együttes pedig ezüstöt nyert a kontinenstornán. Szerinte alapvetően jól játszottak a magyar csapatok, gyengébb játék a nőknél az elődöntőben, a férfiaknál a szerbek elleni fináléban volt látható.

Kemény Dénes a játékvezetésről azt mondta, hogy elsősorban a női meccseken látott problémákat. Hozzátette, hogy elkerülték azokat a bírókat, akiket szerettek volna, a férfiak elődöntőjét és a finálét is dirigáló szlovén-román páros teljesítményében pedig nem talált komoly kivetnivalót.

"Tévút lenne bármiért a játékvezetést okolni, különösen, ha valamelyik csapat nagy különbséggel kap ki" - tette hozzá.

Az elnök úgy látja, hogy mindkét együttes az esélyesek közé sorolható a riói olimpiára, Merész András és Benedek Tibor pedig folytathatja az építkezés 2016-ra.

"A szakvezetők teljesítették, ami a szerződésükben benne van, második éve szállítják az érmeket. Az elnökségnek elvben akár így is lenne lehetősége szerződést bontani, de természetesen más anyagi vonzattal. Az Eb-n is látottak alapján én nem hiszem, hogy az első őszi elnökségi ülésen felvetődne bármelyikük leváltása" - zárta rövidre a kérdést.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke abban bízik, hogy a 2020-as években nem kizárólag a 2021-es vizes vb-t rendezik Budapesten.

"Ha Eb-rendezésre pályázunk 2020-ban, a Dagálynak nem lesz ellenfele, a Hajóssal pedig valószínűleg 2026-ra jelentkezhetünk legközelebb" - tette hozzá Kemény Dénes az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×