eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

Több mint ezer versenyző a szegedi korosztályos kajak-kenu vb-n

Bár az akkreditáció még nem fejeződött be, már biztos, hogy több mint ezer versenyző áll rajthoz csütörtöktől a szegedi ifjúsági és U23 kajak-kenu világbajnokságon.

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, az idény legjelentősebb utánpótlás-versenyéről tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a versenyen 73 ország képviselteti magát, az eddig akkreditált versenyzők és sportvezetők összlétszáma pedig meghaladja az ezerötszáz főt.

Az olimpiai bajnok, aki egyben a szervezőbizottság elnöke úgy fogalmazott, ez a hatalmas érdeklődés a magyar kajak-kenu sport sikerének is szól.

Schmidt Gábor csapatvezető, a szövetség szakmai alelnöke hangsúlyozta, ez a hetedik világverseny, melyet Szegeden rendeznek meg, s a sportág mindig igazi otthonra talált a Maty-éren, ahol fantasztikus környezet várja a versenyzőket.

Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző szerint minden sportoló álma, hogy egyszer hazai közönség előtt szerepelhessen egy nagy világversenyen. Ez mindenkinek hatalmas lökést adhat pályafutásán.

A szakember úgy véli, a válogatott teljesen alkalmas arra, hogy a tavalyi korosztályos világbajnoksághoz - amikor nyolc aranyérmet szerzett a magyar csapat - hasonló eredményt érjen el. Hozzátéve: az U23-as korosztály jóval erősebb is, mint a tavalyi gárda.

A vezetőedző hangsúlyozta, a legfontosabb cél azonban az, hogy a fiatalok tovább menedzselve sikerrel be tudjanak illeszkedni a felnőtt válogatottba.

Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója kifejtette, elindult a generációváltás a sportágban. Elmondta: az elmúlt időszakban nem voltunk igazán sikeresek 200 méteren, az utánpótlás csapatban azonban többen is vannak, akik a világkupán bizonyították, és a hétvégén is igazolhatják, hogy van keresni valónk ezen a távon is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Fokozódik a feszültség a Spitzbergák körül: szinte ismeretlen térségben csaphat össze a NATO az oroszokkal

Fokozódik a feszültség a Spitzbergák körül: szinte ismeretlen térségben csaphat össze a NATO az oroszokkal

A 21. század egyik geopolitikai csatározásainak egyik legfontosabb színtere lehet az Északi-sarkvidék. Sokan úgy tekintenek a területre, mint a nagyhatalmi versengés egy újabb területe, ahol az értékes lehetőségek megszerzésére törekednek a globális szereplők. A fokozódó figyelem azt eredményezi, hogy olyan ismeretlen területek, vagy elfeledett szigetek kapnak növekvő figyelmet, mint például a Skandináv-félszigettől északra helyezkedő, Norvégia szuverén területének számító Spitzbergák szigetcsoport. A kicsivel több mint 61 000 négyzetkilométeres szigetcsoport ismert még a norvég nevén is, a helyiek Svalbard néven emlegetik. De hogy tudott ez a kétharmad magyarországnyi, kevesebb mint 3000 fős lakosságú, rendkívül hideg és elhagyatott terület a globális térkép kiemelt helyére kerülni? Ezt fogjuk most megnézni az elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×