eur:
388.87
usd:
360.46
bux:
68076.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A belga és az amerikai kapitány is elképesztő meccsről beszélt

Marc Wilmots belga és Jürgen Klinsmann amerikai szövetségi kapitány is szuperlatívuszokban beszélt a brazíliai labdarúgó-világbajnokság utolsó, keddi nyolcaddöntőjéről, melyet az európaiak nyertek meg hosszabbítás után 2-1-re.

Wilmots szerint csapata 1986 után megérdemelten jutott ismét a nyolc közé:

"Legalább 27 gólhelyzetünk volt, de Tim Howard kapus nagyszerűen védett. A kihagyott lehetőségek nem vették el a kedvünket, óriási mentális és fizikai erőt mutattunk."

A szakvezető kifejtette, a nézők briliáns meccset láthattak, de az ő szívének alaposan megártottak az izgalmak:

"Megmondtam utána a játékosoknak az öltözőben, hogy többé ne tegyék ezt velem" - tette hozzá tréfásan Wilmots, akinek tanítványai szombaton Argentínával találkoznak a negyeddöntőben.

Az Egyesült Államok kispadján ülő Klinsmann ugyancsak kiemelte a mérkőzés színvonalát:

"Sajnos mi vesztettünk, de ez a meccs mindent megadott a szurkolóknak. Igazi dráma volt, a végletekig kihajtottuk magunkat, ennél többet nem tudok kérni a csapatomtól. Mindenki a képességeit meghaladva küzdött."

A német szakember szerint - aki egyben szakmai igazgató is az amerikai szövetségnél - a vb tapasztalatai alapján megkezdődhet a fiatalok beépítése a keretbe, mivel 2016-ban a riói olimpián és a hazai rendezésű Copa Americán is bizonyítani akarnak.

A bravúrok sorozatát bemutató Tim Howard letörten nyilatkozott a 120 perces csata után:

"Fáj ez a vereség, de jobbak voltak a belgák. Az én teljesítményem nem érdekes, végeredményben mindegy, hogy hússzor védtem, vagy nem is találkoztam a labdával."

Az amerikaiak szépítő gólját előkészítő Michael Bradley hozzátette, kevésen múlt, hogy melyik csapat nyer, és balszerencsések voltak, hogy nem sikerült egyenlíteniük a hosszabbításban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×