eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A végén csörtetnek a legvadabban az elefántok

Két, az első körben győztes válogatott találkozik egymással ma este hat órától Brazíliavárosban, a C-csoport rangadóján. A kolumbiaiak a görögöket, az elefántcsontpartiak a japánokat verték meg.

A dél-amerikai válogatott az első kör egyik legsimább győzelmét aratta, már az ötödik percben vezetéshez jutott, s aztán a görögöknek már esélye sem volt a pontszerzésre. José Pekerman, a válogatott argentin szövetségi kapitánya várhatóan ugyanazt a kezdő tizenegyet küldi pályára, mint amely játszott a görögök ellen, vagyis a David Ospina - Juan Zuniga, Cristian Zapata, Mario Yepes, Pablo Armero - Carlos Sanchez, Abel Aguilar - Juan Cuadrado, James Rodriguez, Victor Ibarbo - Teofilo Gutierrez összetételű legénységet.

Fredy Guarin eltiltása lejárt, Carlos Bacca ellenben sérült. Utóbbi esetében a kolumbiaiak a második legjobb csatárukról is kénytelenek lemondani a csoportszakaszban, Radamel Falcaót be sem tudták nevezni.

Az elefántcsontpartiaknál az alapkérdés, hogy bekerül-e Didier Drogba a kezdő csapatba. Minden idők leghíresebb elefántcsontparti játékosa nehezményezte, hogy a japánok ellen csak csereként szállhatott be, de ha már játszott, jól játszott, része volt abban, hogy a pályára lépése után négy perc alatt két gólt szerezve fordított a csapata.

A két válogatott korábban nem játszott még egymás ellen, José Pekerman kapitány - még az argentinokat irányítva - 2006-ban meccselt már az elefántcsontpartiak ellen. A kolumbiaiak korábban még soha nem tudták megnyerni két egymást követő vb-meccsüket. Az afrikaiak 11 eddigi vb-góljukból hetet a 60. perc után szerezték. 

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×