eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kemény Dénes: "Mindenkinek lesz rossz napja"

A csoportkör első fordulója váratlanul sok izgalmat és színvonalas játékot hozott a brazil labdarúgó-világbajnokságon - mondta az InfoRádióban Kemény Dénes mesteredző, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki folyamatosan értékeli a vb eseményeit.

"A jóslatom szerencsére nem jött be! Korábban azt mondtam, 10-12 jó meccs biztosan lesz a vb-n, de ezen lassan túl vagyunk és még hátra van egy csomó." Kemény Dénes hozzátette: sok olyan mérkőzés van, amikor a győztes hátrányból fordít, ami már eleve izgalmas.

A Vízilabda Szövetség elnöke kis taktikázást vár a csoportmeccsek legvégén - amikor eldől, hogy ki a két továbbjutó -, "mert ott már mindenki számolgatni fog". Kemény Dénes szavai szerint "sokat lehetett már eddig is izgulni, sok szép megoldás volt, bírói hibák tették még érdekesebbé a mérkőzéseket, lehetett miről vitatkozni, bemutatkozott kritikus helyzetben a gólvonal-kamera is, úgyhogy egyelőre minden szempontból működik. Az igazi klasszikus, pezsgő brazil focit még nem láttuk, de lehet, hogy később megérkezik az is.

"Mindenkinek lesz rossz napja" - folytatta az elemzést Kemény Dénes. Mint fogalmazott: "Ezt megtapasztaltam a saját bőrömön is, az a fontos, hogy a rossz napot az ember egy kevésbé fontos csoportmeccsen valamikor letudja. Olyan nincs, hogy valaki 3-4 hétig egy futball-világbajnokságon jól játszik. Hogyha a hollandok a másik két csoportmeccsen is így fognak játszani, akkor elkezdhetnek félni, nehogy egy rossz meccsük az egyenes kieséses szakaszban az aranyba kerülhessen. Az is biztos, hogy egy 5-1-es vereség után a spanyol csapat, óriási akarattal és a legjobb tudása szerint fog játszani.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×