eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Horvátország-Kamerun: aki kikap, az kiesik

Amelyik csapat esetleg elveszíti a ma éjfélkor kezdődő Kamerun-Horvátország mérkőzést, elveszíti a matematikai esélyét a továbbjutásra. A találkozót Manausban rendezik.

A két csapat még soha nem találkozott egymással hivatalos mérkőzésen, ugyanakkor a horvátok megnyerték három korábbi, afrikai ellenféllel vívott barátságos mérkőzésüket. (A legutóbbit Mali ellen a múlt hónapban 2-1-re.)

A kameruniaknál Samuel Eto'o a térdével kínlódott az elmúlt napokban, de vélhetően játszhat. Volker Finke kapitány nagyon nehezen mondana le róla: a Chelsea csatára volt a mexikóiak ellen az egyedüli, aki helyzetbe tudott kerülni, s ő szerezte a "szelídíthetetlen oroszlánok" legutóbbi három vb-gólját. A kameruniak nem kifejezetten szórják a gólokat: 1994 óta immár 12 vb-meccset játszottak, s egyiken sem tudtak egynél több gólt szerezni. (Már ha egyáltalán szereztek.)

A horvát csapatnak Niko Kovac szövetségi kapitány irányításával a brazilok elleni volt az első veresége. Ugyanakkor, ha most sem nyer, sorozatban hat vb-mérkőzésen marad nyeretlen.

Luka Modric, a Real Madrid BL-győztes középpályása lábsérülést szenvedett az elmúlt napokban, de úgy tűnik, játszhat. Szinte biztosan kezdeni fog egy másik BL-győztes, Mario Mandzukic, aki a brazilok ellen letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását. 

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×