eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A csoportelsőségről dönthet a Kolumbia-Elefántcsontpart mérkőzés

A csoportelsőségről dönthet a Kolumbia-Elefántcsontpart mérkőzés csütörtökön a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

Mindkét együttes sikerrel vette az első fordulót: Kolumbia Armero, Gutiérrez és Rodriguez góljával magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott Görögország ellen, míg Elefántcsontpart Bony és Gervinho találatával hátrányból fordítva verte 2-1-re Japánt.

"Ez a mérkőzés olyan lesz, mintha a csoport döntője lenne" - mondta az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya, Sabri Lamouchi. A 42 esztendős francia szakember szerint az a csapat, amelyik megnyeri a mérkőzést, gyakorlatilag továbbjut a csoportból. Az Elefántok első alkalommal léphetnének tovább az egyenes kieséses szakaszba: eddigi két világbajnoki szereplésük során, 2006-ban és 2010-ben ez nem sikerült nekik.

Lamouchi kitért csapata legnagyobb sztárjára, a japánok ellen csereként beálló Didier Drogbára is, akinek kezdőcsapatba jelölésén erősen gondolkodik.

"Az emberek szeretik őt, de meg kell érteniük, hogy sérülésből tért vissza" - mondta Lamouci a 36 esztendős támadóról.

"Görögország ellen bizonyítottuk, hogy tudunk jól játszani, helyzeteket kialakítani, és be is lőjük azokat" - dicsérte együttesét a Kolumbiát irányító, 42 éves argentin José Pekerman, aki kifejtette, az első mérkőzésén minden játékosa úgy teljesített, ahogy elvárta, így csapata magabiztosan várja a folytatást.

A két válogatott világbajnokságon korábban nem találkozott. Elefántcsontpart az afrikai résztvevők közül egyedüliként szerzett három pontot a torna első fordulójába, Ghána, Algéria és Kamerun vereséggel, Nigéria pedig gól nélküli döntetlennel kezdett.

A csoport másik találkozóján Görögország és Japán számára a továbbjutási esély megőrzése a cél: a vesztes csapat nagy valószínűséggel búcsúzik a tornától.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×