eur:
389.14
usd:
361.58
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Kemény Dénes: Durvaságra nem érdemes durvasággal reagálni

Minden gárdának a privát ügye, ha durván játszik, azonban ettől még az ellenfél edzőjének nem lehet az a feladata, hogy csapatát ugyanilyen magatartásra utasítsa - hívta fel a figyelmet Kemény Dénes mesteredző, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki rendszeresen értékeli az InfoRádióban a foci-vb mérkőzéseit.

- Sokan úgy tartják, hogy a világ legjobb játékosa Messi. Hogyan tetszett az ő játéka?

- Szubjektív dolog, hogy kinek mi tetszik, amit viszont kiírnak az eredményjelző táblára, az objektív. Most azt írták ki: 2-1, Messi pedig berúgta a legfontosabb gólt. Úgyhogy tetszett, nem tetszett - nekem egyébként tetszett - ezzel nagy lépést tett előre az argentin csapat a továbbjutás felé. A következő két meccsen számukra most már egy-két pont is elég lehet, de a továbbjutáshoz ezzel nyilván egy argentin csapat nem elégszik meg. Összességében úgy gondolom, hogy aki győzelemmel kezd a csoportban, az nagyon esélyes arra, hogy továbbjusson.

- Mit emelne még ki a hétvége mérkőzései közül?

- Tetszett a francia csapat. Nem sziporkázott úgy, mint a holland, de viszonylag magabiztos, jó játékot láthattunk. Ráadásul végre volt egy jogos tizenegyes is a vb-n. Összességében fejlődőképesen játszottak, nem lennék meglepve, ha ez a francia csapat sokáig versenyben maradna.

- A franciák meccsein azt láthattuk, hogy egyes időszakokban nagyon durvák voltak a hondurasiak, ezzel próbálták úgymond kiegyenlíteni a francia játékosok nagyobb tudását, jobb teljesítményét. Ezt a vízilabdában is sokszor tapasztalhattuk, úgy tűnik, a játszani nem tudók keménykednek inkább.

- Régi törvény, hogy a legnagyobb füleseket vízilabdában a török és az angol meccseken lehet kapni, mert alacsonyabb szinten pólóznak, és igazából még csak nem is szándékosan teszik ezt, csak nem eléggé koordináltak. Dél-Amerikában nagyon nagyok a társadalmi különbségek és a labdarúgásban általában aki sokra viszi, az alulról jön és számára "semmilyen fegyver nem drága." Azon tehát nem lepődöm meg, ha egy dél-amerikai csapat kemény vagy néha alattomos is. Mindenkinek a privát ügye, hogyan játszik. Ha egy csapat úgy dönt, így játszik, az az ő dolga, de ettől még az ellenfél edzőjének nem lehet az a feladata, hogy a játékosait ugyanilyen magatartásra utasítsa. Azért van a játékvezető, hogy rendet tartson és ha arról van szó, akár több játékost is ki kell állítani - akkor rögtön megváltozik a menet.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Este is gyengül a forint

Este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×