eur:
388.99
usd:
361.12
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Kemény Dénes: A vébé beindult, néhány csapat belecsapott a lecsóba

Mindenki számára meglepő volt, hogy a Spanyolország - Hollandia mérkőzés négygólos különbséggel végződött, pedig azt mindenki szoros, döntetlen körülire várta - mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki a vébé alatt az InfoRádióban rendszeresen értékeli a mérkőzéseket. Kemény Dénes szerint, a meccs a tili-toli focival szemben a régebben is modernebbnek tűnő, kevés passzos, nagy lendületű - inkább a fizikai képességekre építő - futball diadalát hozta. "Nem lennék elkeseredve egy holland vb-arany esetén, de ijesztő, hogy ilyen jól kezdtek, nehéz lesz ezt egy hónapig megtartani."

A szombati mérkőzések is hoztak néhány meglepetést - folytatta az értékelést Kemény Dénes. "Az, hogy Costa Rica fordítani tudott egy sokkal esélyesebb Uruguay-jal szemben, azt senki sem várta. Az angol-olasz meccs bárhogy végződhetett volna, de megint kiderült, hogy az olaszok tudnak minimális erőkifejtéssel, maximális eredményt elérni. Olaszország azért is nyerhetett ennyi vb-aranyat, mert ki tudják magukból hozni a lehető legtöbbet. Ahhoz, hogy őket valaki megverje, nem elég egy góllal jobbnak lenni."

Kemény Dénes úgy látja, "a vébé beindult, ráadásul amikor az utolsó csoportkörök következnek és élet-halál kérdés lesz a továbbjutás, akkor még izgalmasabb meccsek várhatók".

"Ahhoz képest, ahogy az elején jósoltam, hogy 10-15 közé tehető majd a vébén a jó mérkőzések száma, már itt az elején, a csoportköröknél is néhány csapat belecsapott a lecsóba. Talán a brazil környezet megihlette a csapatokat, sokkal több foci lett, mint a nyitómeccs azt indukálta. Félő, hogy később kell majd reggelenként kelni!" - tette hozzá Kemény Dénes.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×