eur:
389.8
usd:
362.81
bux:
68145
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kemény Dénes az InfoRádióban focizik minden nap

Az Európán túli világbajnokságoknak többnyire nem európai győztese szokott lenni, és most a házigazda brazil labdarúgó-válogatott mellett Argentína és Uruguay is esélyes lehet a végső győzelemre - mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki a labdarúgó világbajnokság minden napján értékeli az előző napi mérkőzéseket az InfoRádióban.

"Papírformára számítok abban az értelemben, hogy a tradicionálisan nem európai világversenyek, ezen belül kifejezetten az amerikai kontinensen lejátszott világbajnokságok nem európai győztest szoktak hozni. Egyáltalán nem lepődnék meg, ha ez a folyamat folytatódna" - mondta Kemény Dénes.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke ezért az esélyeket latolgatva úgy véli: a nagy esélyes és odahaza játszó brazil csapaton kívül figyelni kell Uruguayra, amelynek csapata négy éve elődöntőt játszott, Argentínát pedig soha nem lehet leírni.

"Ez kapásból három az újvilág esélyesei közül" - jelezte.

Ami pedig a futballistákat illeti, úgy fogalmazott: a brazil válogatottból kiemelni valakit, aki nem világklasszis, nem olyan egyszerű, mert nem nagyon van nekik olyan.

"De akár az angol, akár a portugál csapatból biztos, hogy vannak olyan fiatalok, akiknek most még nem tudjuk a nevét, de a vb végére hangos lesz tőlük a nemzetközi sajtó" - jegyezte meg Kemény Dénes.

A manchesteri kötődéséről ismert elnök szerint az angol válogatottban meghatározó lesz Rooney, s nem lepődne meg, ha fontos gólokat szerezne Hernández a mexikói válogatottban, vagy akár az ecuadori válogatottban csapatkapitánnyá avanzsált Valencia.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×