eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Rajtol a Széchenyi evezős emlékverseny a Margitszigeten

A Danubius Nemzeti Hajósegylet (DNHE), a Magyar és a Budapesti Evezős Szövetség, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 24. alkalommal rendezi meg a gróf Széchenyi István-emlékversenyt a Margitszigeten. Az idén kétnapos esemény a hazai évad ünnepélyes nyitányának számít.

A szervezők tájékoztatása szerint a több kiegészítő programot is kínáló emlékverseny tradicionálisan az I. világháborúban elesett egykori evezősök emlékköveinek megkoszorúzásával veszi kezdetét szombaton 10 órakor.

Ezt követően 11 órakor rajtol a Budapest Kupa nemzetközi nyolcas és négypár verseny, amely a Hajógyári sziget spicctől indul és a DNHE hajóházánál, a Margitszigeten ér véget. A férfiak a klasszikus nyolcas hajókban, míg a nők négypárevezősökben versenyeznek. A hazai csapatok mellett további hat ország több mint tíz hajóegysége áll rajthoz.

A Budapest Kupát 12 órától követik a fixüléses tízevezős egyetemi országos bajnokság futamai - ez a küzdelem előfutára lesz a május 1-jén, a főváros szívében megrendezésre kerülő Dunai Regattának, amelyen a hazai nagy egyetemek nyolcasai mellett külföldi egyetemi csapatok is rajthoz állnak.

Az első nap délutánján az érdeklődők kipróbálhatják a biztonságos fixüléses tízevezős hajót, illetve az ergométeres evezést, továbbá lehetőségük lesz megtekinteni a Nemzeti Hajós Egylet megalakulása 150. évfordulójára készített kiállítás tablóit.

Vasárnap 10 órától a cégek, önkormányzatok tízevezős futamait rendezik: a több mint 40 benevezett csapat hajói 10 órától 15 óráig csapnak össze az előfutamok sorozatán át a döntőig.

A szervezők egyik célja az, hogy Budapest ékességét, a Dunát, mint sportolásra alkalmas folyót is népszerűsítsék és megszerettessék mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, és megismertessék a nemzetközi mezőnnyel.

A viadalt évről évre egyre nagyobb figyelem övezi. A házigazda Danubius Nemzeti Hajós Egylet ezúttal több mint 600 versenyzőt és legalább ugyanennyi nézőt és hozzátartozót vár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×