eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Téli olimpia: van már négyszeres olimpiai bajnok kanadai jégkorongozónő!

Hat számban osztottak aranyérmet csütörtökön Szocsiban. Európa 3-3-ra végzett Észak-Amerikával, mindkét térség három győzelmet aratott.

A legnagyobb érdeklődés a női műkorcsolya-verseny utolsó fázisát kísérte. Agyelina Szotnyikova révén hazai siker született: az előző két Európa-bajnokságon ezüstérmes sportoló kűrjével a dél-koreai Kim Ju Nát taszította le a trónról, aki - ha minimális előnnyel is, de - vezetett a szerdai rövidprogram után. Az olasz Carolina Kostner pedig megtartotta harmadik helyét, ezzel hosszú pályafutása első ötkarikás érmét szerezte meg. Szotnyikova lett Oroszország első olimpiai aranyérmese női műkorcsolyában.

A francia Jean Frédéric Chapuis nyerte meg a síakrobaták férfi krossz számát. A dobogó mindhárom fokán francia sportoló állt. A hölgyeknél női félcsőben az amerikai Maddie Bowman győzött.

Az északi összetett csapatverseny a remekül futó norvégok (Magnus Hovdal Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog, Jörgen Graabak) sikerét hozta, nagyon kis különbséggel előzték meg a németeket. A női curling döntőjében a kanadaiak 6:3-ra verték az esélyesebb svédeket. A bronzérmérkőzésen a britek 6-5-re legyőzték a svájciakat.

A női jégkorongozók ötödször vesznek részt az olimpián, az első négyből háromszor a kanadai és az amerikai csapat játszotta a finálét. Most is. Óriási küzdelemben, hosszabbításban, a juharlevelesek győztek 3-2-re, s sorozatban negyedszer lettek olimpiai bajnokok. A 35 éves Hayley Wickenheiser 1998-ban, Naganóban ezüstérmes lett, majd a mostanit is beleértve a legutóbbi négy olimpiát megnyerte. 

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×