eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem Benedek Dalma hibázott, így részt vehet a középdöntőben

A versenybíróság helyt adott a szerb szövetség óvásának, így a szám friss Európa-bajnoka, Benedek Dalma mégis folytathatja szereplését K-1 500 méteren a németországi Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon, noha előfutamát lekéste.

Vaskuti István, a nemzetközi szövetség alelnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az óvást azért fogadták el, mert visszanézve a televíziós felvételeket, kiderült, hogy az indítóbíró hibázott, két perccel a kiírtnál korábban rajtoltatta el az ominózus futamot.

A hétszeres világbajnok és kilencszeres Eb-győztes, 31 éves Benedek - aki a férje jogán tavaly ősztől már Szerbiát képviseli, s a júniusi, portugáliai kontinensviadalon egyesben 500 és 1000 méteren is első lett - korábban azt mondta: azért mulasztotta el a rajtot, mert öt percet késett az órája, s rosszul időzítette a bemelegítést.

A versenybíróság döntése nyomán a kajakos rajthoz állhat a szám délutáni első középfutamában, ahol így tízen lesznek. Az olimpiai címvédő Kozák Danuta - aki ezüstérmes lett Benedek mögött az Eb-n - a negyedik középfutamba kapott besorolást. Minden futamból az első kettő, plusz a legjobb harmadik jut a szombati döntőbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×