eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szalai Ádám "kitermelte a vételárát" - ünnepli a német sajtó

Királykategória! Draxler és Szalai megcsinálták a Schalkének - hirdeti a legtekintélyesebb német futballszaklap, a Kicker internetes kiadásának címlapja. A magyar válogatott középcsatára - az elcsépelt közhellyel élve - alaposan törlesztette már a vételárát.

Szalai Ádám nyolcmillió euróért érkezett a nyáron az FSV Mainz együtteséből a gelsenkircheni Schalkéba. Nagyságrendileg 2,4 milliárd forintért. Ennél lényegesen többet keres a csapata azzal, hogy eljutott a selejtezőből a Bajnokok Ligája főtáblájára, jelentős részben a magyar játékosnak köszönhetően. (Egy a csoportkörben szereplő német csapat, ha onnan nem is lép tovább, körülbelül 25 millió euróval gazdagodik a BL-őszön. A Bild hasonló összeget számolt, úgy írta, 20 millió a kasszában van.)

Szalai szerezte meg az 1-1-es első találkozó visszavágóján, Szalonikiben az első német gólt, majd 2-2 után, a 90. percben az ő gólja hozta a győzelmet. A teljesítményeket értékelő német Bild a két gólszerzőnek, a duplázó Szalainak és Draxlernek adta a legmagasabb osztályzatot, 2-est. (Az 1-es már világklasszis produkció.)

Üröm az örömben, hogy Szalai a mérkőzésen kézsérülést szenvedett, a WAZ és a Bild is hosszú, akár nyolchetes kényszerpihenőt vizionál. A magyar játékos ugyanakkor a nyilatkozataiban arra utalt, hogy noha meg kell várni a németországi röntgen eredményét, mindenképpen játszani akar nemcsak a válogatottban, hanem már a hétvégi Bundesliga-mérkőzésen is

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×