INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Benedek Tibor az új pólókapitány

Infostart / InfoRádió
Benedek Tibort választották a vízilabda-válogatott új szövetségi kapitányának. Megbízatása négy évre szól.

A 15 tagú testület a jelöltek meghallgatása nélkül, a benyújtott pályázatok alapján döntött Benedek javára. A voksolás már az első körben eldőlt.

Benedek 2010 áprilisa óta másodedzőként segítette Kemény Dénes szövetségi kapitányt, aki szeptemberben jelentette be, hogy kitölti ugyan az év végén lejáró szerződését, de nem folytatja tovább a munkát a nemzeti együttesnél. A 40 éves, háromszoros ötkarikás aranyérmes Benedek ezt követően két mérkőzésen már irányíthatta a nyári londoni olimpián ötödikként végző férficsapatot.

Három pályázat érkezett december 28-ig, a 15 tagú elnökség Benedek Tibor, a Szeged trénere,Vincze Balázs és a Debrecenben edzősködő Gyöngyösi András között határozott.

Az új szövetségi kapitány január 10-én áll munkába.

"Piros betűs ünnep számomra a mai nap! Borzasztóan örülök, köszönöm szépen az elnökség bizalmát! Nagyon nagy megtiszteltetés a magyar válogatott kispadján ülni. Ma még ünneplés, holnap elkezdődik a munka. A részletekkel kapcsolatban egy kis türelmet kérek a sajtótól, a következő néhány napra szükségem van ahhoz, hogy alaposabban fel tudjam vázolni az elkövetkező időszakot. Egy biztos: számomra mindig csak a győzelem lesz elfogadható, de ennek eléréséhez megfelelő tervek kellenek és magát a végcélhoz vezető utat is rendkívül fontosnak tartom" - nyilatkozta már a megválasztásának tudatában az új szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.


A címlapról ajánljuk