eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Négy gól Sir Alexnek, születésnapra

Négygólos győzelemmel köszöntötte a Manchester United a Főnököt, azaz Sir Alex Fergusont a 71. születésnapján. A Vörös Ördögök továbbra is tartják a hétpontos különbséget a címvédő és második helyezett Cityvel szemben.

A Wigan nem volt egy súlycsoportban a vendég Man Uniteddel az első 2013-as napon játszott fordulóban. Pedig Sir Alex csapata ezúttal (is) Wayne Rooney nélkül állt ki, igaz, Chicharito Hernandez és Robin van Persie ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet. Mind a ketten két gólt szereztek. A 4-0 még nem is fejezi ki hűen a két csapat közötti különbséget, a United nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

Ezúttal a Manchester City is kitett magáért, türelmes játékkal 3-0-ra verte meg a liga döntetlenkirályát, a Stoke Cityt. Pedro Zabaleta, Edin Dzeko és büntetőből Sergio Agüero szerezte a bajnokcsapat góljait. 2010 augusztusa óta a Man City 22 büntetőt lőhetett a Premier League-ben, ezek közül 21-et hazai pályán, az Etihad Stadionban. Üröm az örömben: a hajrában Agüero megsérült, elképzelhető, hogy hosszabb kihagyás vár rá.

A legutóbbi kilenc mérkőzéséből hetet megnyert a jó formába lendült Tottenham. A legutóbbi "áldozat" a Reading, amely vezetett a White Hart Lane-en Pogrebnjak góljával, de aztán a Spurs felülkerekedett: Dawson, Adebayor és Dempsey lőtték a gólokat. Az észak-londoni együttes már a harmadik a bajnoki tabellán, igaz, a negyedik helyen posztoló Chelsea két mérkőzéssel kevesebb játszott.

A West Bromwich gödörbe lépett, egymást követő második mérkőzésén is vereséget szenvedett. Gera Zoltán számára különleges volt a találkozó: korábbi csapata, a Fulham nyert a mostani ellen. A magyar válogatott játékos 65 percet töltött a pályán, egyszer eltalálta a kapufát.

Premier League, 21. forduló
Wigan-Manchester United 0-4
Manchester City-Stoke 3-0
Tottenham-Reading 3-1
West Bromwich-Fulham 1-2
Swansea-Aston Villa 2-2
West Ham-Norwich 2-1

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×