eur:
388.47
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ezért kell fizetni a szerbeknek Douchev-Janicsért

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa kiemelt támogatást kapott, ennek egy részét szeretné a Magyar Kajak-kenu Szövetség visszakapni és az az utánpótlás támogatására fordítani - mondta az InfoRádiónak Baráth Etele elnök. Hozzátette: Nekünk most az a kötelességünk, hogy határt szabjunk, nem kívánunk hozzájárulni továbbá senkinek a távozásához.

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa szeptember végén adta be a távozási szándékról szóló papírjait a szövetségnek, s a szervezet vezető testületének onnantól számítva egy hónapja van arra, hogy kialakítsa álláspontját az ügyben. Ha nem járulnak hozzá a távozásához, a bácskapalánkai születésű kajakos két évig nem versenyezhet régi-új hazája színeiben.

A magyar szövetség 150 ezer eurót kér  Douchev-Janics Natasáért.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke az InfoRádió kérdésére elmondta: Douchev-Janics Natasa külön kedvezményeket kapott. A mostani fiatal versenyzők megérdemlik, hogy a Natasának adott támogatásoknak legalább a töredéke jöjjön vissza, és szolgálja az ő felkészülésüket.

Natasa nagyon szép eredményeket hozott a magyar kajak-kenu sportnak, és egyéniségével, képességeivel is pozitív hatással volt a szakágra. Nem pénzügyi mérleget vonnék, ez inkább erkölcsi kérdés a számomra - hangsúlyozta Baráth Etele.

Mint mondta: "Nincs harag vagy sértettség." Ez egy egyre inkább profivá váló sportág lett, ezzel szembe kell nézni. Már itt is vannak szerződések, amik lejárhatnak, a család, vagy más okok miatt kialakulhatnak egyéni élethelyzetek. Tisztában kell lenni azzal, hogy ki mennyi értéket halmozott fel, és ebből mennyi távozik el. Nekünk most az a kötelességünk, hogy határt szabjunk: nem kívánunk hozzájárulni továbbá senkinek a távozásához. Sokkal világosabb szerződéseket kell kötni a jövőben, egyértelművé kell tenni, hogy egy adott versenyző mit kap, és ezért mi az elvárás vele szemben - mondta Baráth Etele.

Emlékeztetett: jelenleg a legerősebb a világon a női kajak utánpótlásunk, ebben az évben az U23-as versenyeket valamennyi olimpiai számban magyar női versenyző nyerte. Egy nemzetközi versenyen meg fog jelenni Dalma és Natasa, és akkor ott fogunk vele találkozni. Egy magyar lány, ha győzni akar világbajnokságon, le kell győzze őket. Vagy itthon, vagy magán a világversenyen. Ez benne van ebben a sportban - vélekedett.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×