eur:
388.49
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szabó Bence: Nem próbáltam elmozdítani Molnár Zoltánt

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szabó Bence váltja Molnár Zoltánt a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkári posztján. Az eddigi sportigazgató előléptetéséről Borkai Zsolt elnök javaslatára döntött a MOB vezetősége. Szabó Bence az InfoRádiónak elmondta: vannak változtatási javaslatai.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke a héten közölte Molnár Zoltánnal, hogy úgy döntött, kezdeményezi főtitkári megbízatásának megszüntetését. Ezt követően hívott be engem, és megkérdezte, fel vagyok-e készülve, elvállalom-e a posztot. Tartoztam annyival az elnöknek, hogy a lojalitásomat kifejezve elvállaltam - emlékezett vissza Szabó Bence arra, hogyan kérték fel a MOB főtitkárának. Hozzátette: nem próbálta elmozdítani Molnár Zoltánt.

A kinevezett főtitkár szerint elődje jól végezte a munkáját, de szeretné a szervezeten belüli információáramlást felgyorsítani, és azt elérni, hogy egyes részlegek többet foglalkozzanak más feladatokkal is, mert időnként tanácstalanságot tapasztalt. Hivatalosan a hétfői értekezleten mutatják be, kedden pedig már mint főtitkár tart vezetői értekezletet.

Az új főtitkár azt még nem tudja, hogy a sportigazgatói poszton ki lesz az utódja, de nem kell kapkodni a kereséssel, mert az olimpia után a fontosabb feladatok beindultak. Az Index információját viszont nem tudta megerősíteni arról, hogy Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott távozó szövetségi kapitánya a legesélyesebb jelölt sportigazgatónak. Hozzátette: Borkai Zsolt dönt arról, ki lép a helyére.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×