eur:
388.37
usd:
360.69
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hajnal gólja döntött Tallinnban

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert az Észtország elleni, tallinni világbajnoki selejtezőn. A gólt Hajnal Tamás szerezte.

Egervári Sándor együttese mezőnyfölényben futballozott, ugyanakkor Koltai Tamás révén csak egyetlen, igaz, óriási helyzetet puskázott el az első félidőben. A fordulást követően az ötvenedik válogatott mérkőzésén pályára lépő Hajnal Tamás egy szöglet után a kipattanó labdát gyönyörűen csavarta a kapuba, ezzel el is döntötte az összecsapást.

A folytatásban kissé visszahúzódott a magyar válogatott, az észtek támadásaiból viszont hiányzott a kreativitás. Az Egervári-csapat a hajrában néhány kontrával veszélyeztetett, ugyanakkor Oper a 87. percben elképesztő helyzetben hibázott. A végeredményt Szalai állíthatta volna be, de egy az egyben nem tudta kicselezni az észt kapust.

A magyar válogatott - amely így hat ponttal a százszázalékos hollandok és románok mögött a harmadik helyen áll a csoportban - kedden a románoktól hazai pályán vereséget szenvedő török csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.


Észtország-Magyarország 0-1 (0-0)
Tallinn, 3500 néző, v.: Liran Liani (izraeli)

Észtország: Sergei Pareiko - Tihhon Sisov, Taavi Rähn, Igor Morozov, Dmitri Kruglov - Sander Puri (Sergei Mosnikov, 69.), Andres Oper, Tarmo Kink (Martin Vunk, 87.), Joel Lindpere - Henrik Ojamaa (Ats Purje, 52.), Konstantin Vassiljev

Magyarország: Bogdán Ádám - Varga József, Juhász Roland, Mészáros Norbert, Kádár Tamás - Korcsmár Zsolt (Elek Ákos, 61.) - Koltai Tamás (Gyurcsó Ádám, 84.), Gera Zoltán (Szabics Imre, 79.), Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

gólszerző: Hajnal (47.)
sárga lap: Rähn (7.), Vassiljev (32.), illetve Dzsudzsák (32.), Szalai (37.), Juhász (65.)

A csoport többi meccsén: Hollandia-Andorra 3-0, Törökország-Románia 0-1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×