eur:
388.87
usd:
361.97
bux:
68773.4
2024. május 8. szerda Mihály

A döntőért játszik a Mocsai-csapat

A döntőbe jutásért lép pályára a svédek ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott a londoni olimpia pénteki versenynapján, melyen Hatos Gábor a szabadfogású birkózók 74 kg-os kategóriájában lép majd szőnyegre.

A férfi kézilabdázóknak még soha nem sikerült olimpiai dobogóra állniuk, így ha Mocsai Lajos csapata legyőzi pénteki riválisát, sporttörténelmi tettet hajt végre. A magyar együttes a negyeddöntőben kétszeri hosszabbítás után verte a legutóbbi ezüstérmes izlandiakat, míg a svédek az Európa-bajnoki címvédő dánokat győzték le két góllal, azaz mindkét gárda elődöntőbe jutása meglepetésnek nevezhető.

Hatos Gábor - a kétfős magyar szabadfogású csapat első londoni fellépője - harmadik olimpiájára jutott ki, mégis csak a másodikon szerepelhet, mivel Pekingben sérülés miatt vissza kellett lépnie. A szombathelyi birkózó az utóbbi években stabilan jól teljesít a nagy versenyeken, az idei és a tavalyi Európa-bajnokságon, illetve a 2010-es világbajnokságon is bronzéremig jutott, s most sem lenne váratlan tőle egy dobogót érő szereplés.

Eton Dorneyban pénteken még nem folytatódhat a magyar kajakosok londoni sikersorozata, mivel a 200 méteres számokban egyelőre csak az elő- és középfutamokat bonyolítják le. Vízre száll többek között egyesben Douchev-Janics Natasa, aki csütörtökön ezüstérmet szerzett Kovács Katalinnal a párosok 500 méteres versenyében.

A nap során még a 25 km-en vb-bronzérmes Gercsák Csaba a férfi nyíltvízi úszók 10 km-es számában rajtol, míg a férfi vízilabda-válogatott az ausztrálokkal mérkőzik az 5-8. helyért kiírt meccsen.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×