eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem sikerült az éremszerzés a női pólósoknak

A magyar női vízilabda-válogatott hosszabbítás után 13-11-es vereséget szenvedett az ausztrál csapattól csütörtökön a londoni olimpia bronzmérkőzésén, így negyedikként zárt a tornán.

A Merész András szövetségi kapitány vezette alakulat a csütörtöki bronzmérkőzésen hosszabbítás után 13-11-es vereséget szenvedett az ausztráloktól.

A magyar válogatott négy éve, Pekingben ugyancsak az ausztrálokkal találkozott a 3. helyért kiírt találkozón, s akkor büntetőkkel kapott ki.

A magyar női vízilabdacsapat 2004-ben Athénban hatodik volt, az első olimpiai éremre továbbra is várni kell.

Eredmény, a 3. helyért:
Ausztrália-Magyarország 13-11 (2-1, 5-3, 3-4, 1-3 - 1-0, 1-0) - hosszabbítás után

Vízilabdacsarnok, 5000 néző, vezette: Adrian Alexandrescu (román), Dragan Stampalija (horvát)

Magyarország:
Bolonyai Flóra - Antal Dóra 1, Szücs Gabriella 2, Drávucz Rita 2, Keszthelyi Rita 3, Bujka Barbara 2, Menczinger Katalin, csere: Kisteleki Hanna, Czigány Dóra, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Csabai Dóra 1, Gangl Edina (kapus)

Az ausztrál góldobók:
Gemma Beadsworth 4, Ash Suthern, Rowie Webster, Holly Lincoln-Smith 2-2, Nicola Zagame, Jane Moran, Kate Gynther 1-1

Takács Orsolya:

"Nem játszottunk jól, és az utolsó leheletünkig küzdöttünk. Az, hogy két másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, és a sírból visszahoztuk a meccset, a csapat tartását bizonyítja. Sajnálom, hogy nem sikerült érmet szereznünk, viszont most jobb érzéssel zártam a tornát, mint négy éve Pekingben. Akkor érmet reméltek tőlünk, most nem, mégis hittünk magunkban. Rengeteg új játékos van a keretben, akiknek ez volt az első olimpiájuk, és már a kijutás is bravúr volt, nem csak a négy közé jutás. Az utóbbi egy éve ennek a csapatnak fergeteges volt."

Gangl Edina:

"Nagyon fárasztó volt visszajönni a meccsbe, és ledolgozni a komoly hátrányunkat. És aztán ott volt ez a gól, amiről sokáig beszélni fognak, hiszen a küzdeni akarás példája volt. A hosszabbításban is volt esélyünk, de nem szabad a bírókkal foglalkoznunk, mert akkor téves következtetéseket is levonhatnánk."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×