eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Minden magyar kajakegység a döntőbe jutott

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes, a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros, valamint Kozák Danuta is döntőbe jutott kedden a londoni olimpián.

A kajakosok és kenusok délelőtti programjában mindhárom magyar egység futamgyőzelemmel kezdett, ez a férfi négyes esetében közvetlen döntőbe jutást ért. Kammererék a cseh kvartettel vívtak kiélezett küzdelmet 1000 méteren az első helyért, végül kis különbséggel jobbnak bizonyultak legnagyobb riválisuknál.

Az idén világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Kozák Danuta az előfutamban aratott győzelme után a nyolc hajót számláló középfutamban esélyeshez méltóan végig ellenőrzése alatt tartotta az 500 méteres versenyt, s magabiztosan, egy hajóhossz előnnyel nyert.

A Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kettős ugyanezen a távon a középfutamban végig nagy harcban volt az első helyért a német Franziska Weber, Tina Dietze duóval, amely végül hétszázad másodperccel előbb érte el a célvonalat.

Ennek a három számnak a döntőjét csütörtökön rendezik.

Atlétikában 110 m gáton Kiss Dániel és Baji Balázs is érdekelt volt délelőtt, de egyikük sem jutott túl az előfutamon. Előbbi 13.62 mp-cel hatodikként, utóbbi 13.76-tal ötödikként ért célba futamában. Gerelyhajításban Juhász Vanda 50,01 méteres legjobb kísérletével nem került döntőbe, a 36. helyen végzett a 41 fős mezőnyben.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×