INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Minden magyar kajakegység a döntőbe jutott

InfoRádió / MTI
A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes, a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros, valamint Kozák Danuta is döntőbe jutott kedden a londoni olimpián.

A kajakosok és kenusok délelőtti programjában mindhárom magyar egység futamgyőzelemmel kezdett, ez a férfi négyes esetében közvetlen döntőbe jutást ért. Kammererék a cseh kvartettel vívtak kiélezett küzdelmet 1000 méteren az első helyért, végül kis különbséggel jobbnak bizonyultak legnagyobb riválisuknál.

Az idén világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Kozák Danuta az előfutamban aratott győzelme után a nyolc hajót számláló középfutamban esélyeshez méltóan végig ellenőrzése alatt tartotta az 500 méteres versenyt, s magabiztosan, egy hajóhossz előnnyel nyert.

A Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kettős ugyanezen a távon a középfutamban végig nagy harcban volt az első helyért a német Franziska Weber, Tina Dietze duóval, amely végül hétszázad másodperccel előbb érte el a célvonalat.

Ennek a három számnak a döntőjét csütörtökön rendezik.

Atlétikában 110 m gáton Kiss Dániel és Baji Balázs is érdekelt volt délelőtt, de egyikük sem jutott túl az előfutamon. Előbbi 13.62 mp-cel hatodikként, utóbbi 13.76-tal ötödikként ért célba futamában. Gerelyhajításban Juhász Vanda 50,01 méteres legjobb kísérletével nem került döntőbe, a 36. helyen végzett a 41 fős mezőnyben.

A címlapról ajánljuk