eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Csernoviczki Éva a bronzéremért dzsúdózhat

A cselgáncsozó hölgyek 48 kilós súlycsoportjában Csernoviczki Éva kiváló teljesítményt nyújtva legyőzte kínai ellenfelét, s jogot szerzett a bronzmérkőzésen való részvételre. Így vagy a harmadik, vagy az ötödik helyen zárja az olimpiát.

A tatabányai Csernoviczki Éva - akinek édesapja az edzője - gyorsan összeszedte magát a belga Charline Van Snick elleni veresége után.

A kínai Vu Sugen ellen esélyesebbnek számított, a távol-keleti lány a brazil Menezestől kapott ki, akit Éva 2008-ban ipponnal vert az olimpián. Csernoviczki összeszedette, lendületesen dolgozott. Már a mérkőzés elején dobott egy vazaari-értékűt, de a bírók azt nem adták meg. Utána passzivitása miatt büntették a kínait, majd egy hasonló eset miatt Csernoviczki jukót kapott.

Utána két nagyobb értékű akciót is végre tudott hajtani, s a második vazaari után ippongyőzelmet hirdetett ki a bíró. A magyar sportoló így a bronzéremért mérkőzhet a japán Fukumi Tomoko vagy a sportág nagyasszonya, a pekingi olimpiai bajnok Alina Dumitru ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×