eur:
389.96
usd:
364.89
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nem jutott ki az Eb-re a kosárlabda-válogatott

Vereséggel fejezte be a nyolcmeccses Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar női kosárlabda-válogatott. Az együttes utolsó mérkőzésén kikapott Ukrajnában, így nem jutott ki a jövő évi Eb-re.

A nemzeti csapat hét meccs után 5/2-es győzelem/vereség mérleggel lépett pályára Juzsnijban, s a mérkőzés képlete egyszerű volt: amelyik csapat nyer, az jut tovább a fehéroroszokkal együtt a csoportból a jövő nyári, franciaországi Európa-bajnokságra.

Az ukránok csak 2-1-ig vezettek, onnantól a honosított Quigley Allie irányította magyaroknál volt az előny, a két együttes soproni meccsén 78-73-ra nyerő ellenfél pedig sorra rontotta el a triplakísérleteket. A 14-22-ről induló második negyedben a házigazdák egy 7-0-s rohammal kiegyenlítettek (27-27), majd 32-32-nél ismét utolérték a magyarokat. A félidőben 35-38 volt az állás, a Sopronban 49 pontot szóró Jagupova-Aljoskina duó 20 perc elteltével csak 12 pontnál tartott.

Térfélcsere után az ukránok Jagupova triplájával átvették a vezetést, a Sopronban is légióskodott Kuraszova pedig dupla-duplát (két statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményt) ért el 11 ponttal és 12 lepattanóval. Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a harmadik negyed végére fokozatosan elhúztak a hazaiak. Az 57-51-ről rajtoló zárószakaszban Stefan Svitek együttese egyre távolabb került riválisától, 62-54-nél veszni látszott a meccs, ám Honti Kata révén sikerült hárompontosra faragni a hátrányt. A túloldalon azonban Zaricka harmadik triplája sorsdöntőnek bizonyult két perccel a vége előtt, a hajrában ugyanis az ukránok már biztosan tartották előnyüket.

A magyar válogatott legjobbja a 21 ponttal záró Honti lett.

A magyarok 5/3-as mérleggel az A csoport harmadik helyén zárták a selejtezőt, mivel a pontegyenlőség esetén számító egymás elleni összevetésben az ukránok lettek a jobbak. Az ötösből az első két helyen végzett Fehéroroszország és Ukrajna jutott ki a jövő évi, franciaországi kontinenstornára.

A magyar nemzeti csapat legutóbb 2009-ben szerepelt Eb-n, Lettországban.

Eredmény, A csoport:
Ukrajna-Magyarország 73-66 (14-22, 21-16, 22-13, 16-15)
A legjobb magyar dobók: Honti 21, Quigley 11, Horti 11

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×